Ο 66χρονος, Λάντον Σπράντλιν είχε αψηφήσει τους κινδύνους για τον νέο κορονοϊό και ταξίδεψε 1.500 χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Βιρτζίνια της Λοιζιάνα προς την Νέα Ορλεάνη για να συμμετάσχει στο Μάρντι Γρας.

«Το Μάρντι Γκρας είναι σαν την Times Square της Νέας Υόρκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υπάρχει μία “θάλασσα” από ανθρώπους που μόνο πίνουν και παρτάρουν», λέει το ένα από τα πέντε παιδιά του πάστορα, η Τζέσε.

Στο Μάρντι Γκρας, έπαιξε με την οικογενειακή μπάντα στην Jackson Square της Νέας Ορλεάνης, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, χωρίς να γνωρίζει το κίνδυνο που αντιμετώπιζαν.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο πάστορας Σπράντλιν, είχε σαν όνειρο να μεταφέρει τα όσα διακήρυσσε από τις εκκλησίες στο δρόμο, με το μέσο που αγαπούσε.

Εκεί ασθένησε και τελικά απεβίωσε από επιπλοκές του Covid-19.

Έπαιζε μουσικά όργανα από την ηλικία των τεσσάρων και το 2016 είχε εισέλθει στο Hall of Fame της μπλους μουσικής.

Πάντως ο ίδιος πίστευε ότι η θρησκεία τον έσωσε από τον αλκοολισμό και τη χρήση ναρκωτικών στα 20 του.

Παρόλο που έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις ΗΠΑ, το Μάρντι Γκρας πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Οι αξιωματούχοι της Νέας Ορλεάνης πλέον κατηγορούν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ολιγωρία στο ν’ αντιδράσει καθώς φαινόταν ότι επίκειται ένα σημαντικό κύμα κρουσμάτων.

Ο πάστορας Σπράντλιν ήταν ένας από αυτούς που αρρώστησαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Παρόλο που ήταν άρρωστος, είχε ποστάρει στο Facebook ένα μήνυμα στις 13 Μαρτίου, όπου μιλούσε σχτικά με την υστερία για τον Covid-19 και το οποίο συνέκρινε τους θανάτους της εποχικής γρίπης με τον νέο κορονοϊό.

Ένας από τους γιους του πάστορα, ο Λάντον Άιζακ, δήλωσε πάντως ότι ο πατέρας του πίστευε ότι ο ιός υπάρχει και είναι πραγματικός.

«Ο πατέρας μου δεν πίστευε ότι είναι απάτη, ήξερε ότι είναι ένας πραγματικός ιός, αλλά έκανε το ποστ γιατί είχε εκνευριστεί με τα media που προπαγάνδιζαν το φόβο ως τον μόνο τρόπο επικοινωνίας».

Στα μέσα Μαρτίου η υγεία του πάστορα Σπράντλιν χειροτέρεψε και η γυναίκα του αποφάσισε να επιστρέψουν στη Βιρτζίνια.

Μεταφέρθηκε σ’ ένα νοσοκομείο στην Νότια Καρολίνα, όπου ανακάλυψαν ότι είχε πνευμονία και στους δύο πνεύμονες και βρέθηκε και θετικός στον κορονοϊό. Μετά από οκτώ μέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τελικά κατέληξε.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ όtι ο πατέρας μας θα πεθάνει με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που θα άφηνε το φόβο να “κλέψει” τη χαρά για τη ζωή που είχε».

Τελικά η κηδεία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα αφότου τελείωσε η καραντίνα στην οποία βρισκόταν η σύζυγος του πάστορα και σε στενό κύκλο με έναν κιθαρίστα της μπλους να παίζει στην κηδεία.

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός – Γαϊτάνος: Έψαλλα από το τηλέφωνο σε γιατρό για να του δώσω κουράγιο (vid)