Διεθνή

Ο Ερντογάν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ερντογάν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Χαμένη θα είναι η Αμερική γιατί δεν παρέμεινε σε μια συμφωνία που έχει κάνει. Δεν μπορεί να αποχωρείτε από Διεθνείς Συμφωνίες όποτε θέλει», είναι η πρώτη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, έπειτα από την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η hurriyet στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την χτεσινή απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν ο Ερντογάν είπε:

«Το γεγονός ότι είχε συναφθεί η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία λεγότανε πως δεν είναι δυνατό να συναφθεί, και το ότι η αρνητικότητα που επικρατούσε για χρόνια είχε μετατραπεί σε θετικό είχε αυξήσει τις ελπίδες. Το γεγονός ότι αυτό σε μια στιγμή εξελίχθηκε προς αντίθετη κατεύθυνση, θα επηρεάσει όχι μονάχα την περιοχή αλλά όλο τον κόσμο και την παγκόσμια οικονομία. Ίσως οι ΗΠΑ να αποκομίσει συμφέρον από αυτό αλλά επειδή πολλές χώρες θα ενοχληθούν σοβαρά από αυτό μπορεί να δοκιμάσουν μεγαλύτερα πλήγματα. Γιατί προκαλούμε μεγαλύτερες κρίσεις; Δεν έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερες κρίσεις».

Στο ερώτημα της Μπέκι Άντερσον «ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να προκαλέσει η κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν;» ο Ερντογάν απάντησε:

«Κατά τη γνώμη μου ο χαμένος εδώ θα είναι οι ΗΠΑ. Το Ιράν δεν θα κάνει υποχωρήσεις από την συμφωνία που έχει κάνει, θα παραμείνει δεσμευμένο. Διότι δεν παραμείνουν δεσμευμένοι στη συμφωνία που έχουν κάνει. Οι διεθνείς συμφωνίες δεν είναι συμφωνίες που μπορούμε να συνάψουμε όποτε θέλουμε και μπορούμε να ακυρώσουμε όποτε θέλουμε. Αν έχουν τεθεί υπογραφές πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένοι».

Δείτε ακόμη:

Πρόεδρος ιρανικού κοινοβουλίου: Ο Τραμπ δεν είναι διανοητικά ικανός να χειρίζεται θέματα

Παγκόσμια ανησυχία για την απόφαση Τραμπ για το Ιράν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X