Διεθνή

Οι Τούρκοι άρχισαν να… γονατίζουν στον Τραμπ

Οι Τούρκοι άρχισαν να… γονατίζουν στον Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως ο Ερντογάν πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα που πόνεσε. Μετά το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία  και την τρομακτική βουτιά της λίρας, ανέλαβε δράση η Τουρκάλα υπουργός Εμπορίου.

Η Ράχσαρ Πετσκάν απευθύνθηκε στον Πρόεδρο Τραμπ «παρακαλώντας τον θερμά» να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας  ότι  το  εμπορικό ρήγμα μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ μπορεί να επιλυθεί  μέσω του διαλόγου.

«Οι επανειλημμένες προσπάθειες να καταστήσουμε σαφές στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα κριτήρια που καθορίζουν τους αμερικανικούς δασμούς δεν ισχύουν για την Τουρκία, έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί άκαρπες», ανέφερε σε δήλωσή της η Ράχσαρ Πετσκάν.

«Ωστόσο εκλιπαρούμε (σσ: implore) τον Πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ολο αυτό μπορεί και πρέπει να λυθεί μέσω διαλόγου και συνεργασίας» είπε… περήφανα η υπουργός του Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα σε ένα φλογερό λόγο είπε πως με τη βοήθεια του Αλλάχ η Τουρκία θα νικήσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X