Διεθνή

Σήμερα η απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Σήμερα η απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και να προχωρά με προεδρικό διάταγμα μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί, σύμφωνα με την εφημερίδα Turkiye. Ταυτόχρονα, από γκάλοπ που κάνουν τουρκικά ΜΜΕ τουλάχιστον – φαίνεται πως οι Τούρκοι πολίτες στην πλειοψηφία τους, επιθυμούν την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, η οποία ωστόσο ας σημειωθεί ότι είναι ακροδεξιάς πολιτικής τοποθέτησης και φίλα προσκείμενη στον εθνικιστή κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το 79,4 των Τούρκων θέλει την Αγία Σοφία τέμενος.

Στο γκάλοπ συμμετείχαν 6.000 άτομα – καταφανώς ελάχιστο δείγμα σε σχέση με τα 80 εκατ. των Τούρκων – και βάσει των όσων ψήφισαν, οι 8 στους 10 θέλουν να τη δουν τζαμί, οι τρεις στους 10 θεωρούν ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα από τους τουρίστες, οι μισοί θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι ο αριθμός των τουριστών του μνημείου θα μειωθεί.

«Ναι» απαντά το 79,4 των ερωτηθέντων από τη Γενί Σαφάκ αν θέλουν να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί

Πέραν των σοβαρών – διεθνών – πολιτικών προεκτάσεων που έχει το ζήτημα, τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προειδοποίησε να μη γίνει καμία αλλαγή γιατί οι Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ.

Δείτε ακόμη:

Bild: Πώς η ελληνική κυβέρνηση «έκανε πίσω» στην καραντίνα των 36 ωρών για να μη χάσει τους τουρίστες της TUI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X