Διεθνή

Pavel Wolberg | Ορίζοντας την πολιτική φωτογραφία

Pavel Wolberg | Ορίζοντας την πολιτική φωτογραφία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Δείχνει συνέχεια την ίδια ώρα. Το σήμερα είναι ίδιο με το χτες. Οι άνθρωποι πονούν. Όταν διασκεδάζουν ή όταν προσεύχονται το βλέμμα τους εκπέμπει θυμό, τα σώματά τους ξερνούν επιθετικότητα.

Ο Pavel Wolberg είναι φωτογράφος. Οι εικόνες του είναι πολιτικές δηλώσεις. Ξηλώνουν τα συμφέροντα του φανατισμού. Θα λέγαμε πως στούντιό του είναι οι εύφλεκτες γωνίες της γης. Εκεί που η αδικία των πολέμων ισοπεδώνει το δίκιο των ανθρώπων, την αξία της ζωής.

Ο Wolberg ζει στο Τελ Αβίβ. Επιμένει να δηλώνει πως γεννήθηκε στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη). Σπούδασε φωτογραφία στην Camera Obscura School of Art στο Τελ Αβίβ. Περιγράφοντας το ταλέντο του στην εικόνα πολλοί λένε πως μπορεί να πάρει μια ιδιωτική στιγμή και να την κάνει ολόκληρο σύμπαν. Ο πόλεμος, ο τρόμος, η Παλαιστινιακή Ιντιφάντα, οι φανατικοί Ορθόδοξοι Εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι έχουν πάρει θέση στα καρέ του.

Οι πρωταγωνιστές των εικόνων του Wolberg δεν είναι διάσημοι. Είναι άνθρωποι που ζουν σε ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν γνωρίζουν αν την επομένη μέρα θα ζουν. Δεν γνωρίζουν πότε θ’ αναγκαστούν να γίνουν άνδρες. Είναι άνδρες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν ως παιδιά…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X