Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Προχωρούν οι Ρώσοι προς Χάρκοβο

Πόλεμος Ουκρανία: Προχωρούν οι Ρώσοι προς Χάρκοβο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος Ουκρανία: Σε μια επιχείρηση “αστραπή” ρωσικές μονάδες με αιχμή του δόρατος άνδρες των Spetsnaz κατέλαβαν σειρά λόφων που δεσπόζουν βορειονατολικά της πόλης Λίπτσι και πλησίασαν σε απόσταση 2ο χλμ. από το κέντρο του Χάρκοβου.
Στην συνέχεια μεταφέροντας μονάδες BM-21 και ομάδες στοχοποίησης προχώρησαν σε σφυροκόπημα των Ουκρανών με παράλληλη ταχεία προώθηση εντός της πόλης του τακτικού στρατού εκμεταλλευόμενη την σύγχυση που δημιουργήθηκε και την κάλυψη που τους παρείχε η κατάληψη των υψωμάτων.

“Μπήκαμε μέσα στην πόλη” ανακοίνωσαν οι ρωσικές δυνάμεις με τις μάχες πλέον να μαίνονται σφοδρές και σπίτι-σπίτι καθώς η πόλη αυτή βρίσκεται στην εξοχή που θέτει στο επίκεντρο την πόλη του Χαρκόβου μετά τις αρχικές αποστολές καταστροφής που είχαν κάνει οι δυνάμεις καταδρομών.

Μάλιστα η κατοχή της πλέον θέτει εντός βεληνεκούς τα φθηνά (και μαζικά) όπλα των ρωσικών δυνάμεων, όπως ρουκέτες των 122 χλστ., drone LANCEΤ, όχι μόνο την κύρια πόλη του Χαρκόβου αλλά και τους δρόμους που μπορούν να μεταφερθούν εφεδρείες ή εφόδια για την άμυνα του Χάρκοβου.

H ουκρανική στρατιωτική dιοίκηση, μεταφέρει εσπευσμένα εφεδρείες από την κατεύθυνση της Χερσώνας προς το Χάρκοβο.

Η προσπάθεια των Ουκρανών να στείλουν άρματα μάχης εναντίον των ρωσικών μονάδων που εισήλθαν στην πόλη οδηγήθηκε σε αποτυχία καθώς εντοπίστηκαν από τα υψώματα και επλήγησαν από Lancet με αρκετά T-64 να γεμίζουν τον δρόμο κοντά στην πόλη.

Μάλιστα το πλήγμα σε αποθήκη α/α όπλων στα περίχωρα του Χάρκοβου πλέον κάνουν την πόλη έρμαιο των ρωσικών πληγμάτων, γι αυτό το σημερινό μήνυμα/αίτημα του Β.Ζελένσκι ήταν για επείγουσα μεταφορά δύο πυροβολαρχιών Patriot για να μην κινδυνεύσει να χαθεί η πόλη!

Την ίδια στιγμή η ρωσική προέλαση συνεχίζεται και προς το Βολτσάνσκ που έτσι δημιουργεί συνθήκες αφόρητης πίεσης στο ουκρανικό επιτελείο που για να στείλει ενισχύσεις θα πρέπει να εκτεθεί στα ρωσικά “μάτια” στο Λίπτσι.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο κρίσιμη στις περιοχές ευθύνης των ουκρανικών ταξιαρχιών που βλέπουν ότι οι όποιες οχυρώσεις έχουν δημιουργηθεί μάλλον ήταν δημοσιογραφικά “κόλπα” της κυβέρνησης Ζελένσκι και όχι ουσιώδεις εγκαταστάσεις.

Με την προώθηση των δυνάμεων της ρωσικής ομάδας «Βορράς», αυξάνεται ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που προτίμησαν να παραδοθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνοριοφύλακες και μονάδες της εδαφικής άμυνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X