Διεθνή

Ψηλά στην «κόκκινη λίστα» των ΗΠΑ για τον κορονοϊό η Ελλάδα

Ψηλά στην «κόκκινη λίστα» των ΗΠΑ για τον κορονοϊό η Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πρόσθεσαν άλλους 8 προορισμούς στην κατηγορία ύψιστου κινδύνου. Ανάμεσά τους η Φινλανδία, ο Λίβανος και η Ισπανία. Και μαζί τους, υπάρχει και η Ελλάδα.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει νέα μέτρα παντού, φέρνει ακυρώσεις εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τις τελευταίες ώρες, το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων δηλαδή, ακυρώθηκαν 7.000 πτήσεις σε όλο τον κόσμο!

Σε αυτό το κλίμα, τα CDC πρόσθεσαν άλλους 8 προορισμούς στην κατηγορία ύψιστου κινδύνου, μεταξύ αυτών η Φινλανδία, ο Λίβανος, καθώς και η χώρα που κατείχε τη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις παγκοσμίως, πριν τον κορονοϊό: την Ισπανία.

Στο επίπεδο 4 της λίστας επικινδυνότητας που είναι και η υψηλότερη εντάχθηκαν όμως και δύο κρατίδια που συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες στον κόσμο: το Μονακό και το Σαν Μαρίνο.

Από την κόκκινη λίστα του CDC δεν απουσιάζει όμως ούτε η Ελλάδα.

Οι χώρες της Ευρώπης που εντάχθηκαν στο επίπεδο 4, εκτός της Ισπανίας είναι: η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X