Διεθνή

Σεισμός τώρα: Η στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος στην Αλβανία

Σεισμός τώρα: Η στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος στην Αλβανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός τώρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος στην Αλβανία. Έτρεμε η γη για ώρα!

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την ώρα που χτυπάει ο σεισμός των 6,4 ρίχτερ. Δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να τρέμει η γη ένα ζωάκι που έχει βρει απάγκιο στην πυλωτή ενός καινούριο κτιρίου βάζει την ουρά στα σκέλια και κατατρομαγμένο τρέχει να σωθεί.

https://twitter.com/lalssido/status/1199262496080748546

Αμέσως μετά αρχίζουν να σείονται τα πάντα. Ο σεισμός όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο κρατάει τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και ευτυχώς το κτίριο στο συγκεκριμένο συγκρότημα το οποίο φαίνεται νεόκτιστο αντέχει.

Στους 28 ο αριθμός των διασωθέντων από ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό

Στους 28 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των πολιτών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που επιχειρούν αδιάκοπα από τα ξημερώματα, για να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα ερείπια κτηρίων τα οποία έχουν καταρρεύσει έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Την είδηση για τον αριθμό των διασωθέντων γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι “η ανακούφιση για κάθε ζωή που σώζεται δεν μειώνει τον πόνο των χαμένων ζωών και την τεράστια θλίψη για τις οικογένειές τους που θρηνούν για τις απώλειές τους”.

Η έρευνα -προσθέτει ο κ. Ράμα- θα συνεχιστεί με υπομονή και “έπειτα από λίγες ώρες στο έργο των αλβανικών ομάδων θα συνδράμουν ειδικές ομάδες από το Κόσοβο, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X