Διεθνή

Sputnik V: Οι κλινικές δοκιμές φάσης 3 θα έχουν ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο

Sputnik V: Οι κλινικές δοκιμές φάσης 3 θα έχουν ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας θα λάβει την απόφαση σχετικά με τη μόνιμη καταχώριση του εγχώριου εμβολίου Sputnik V μετά τις κλινικές δοκιμές που τελειώνουν τον Ιούνιο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, την Παρασκευή.

Η ρωσική κυβέρνηση καταχώρισε το Sputnik V τον περασμένο Αύγουστο. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού ενώ οι κλινικές δοκιμές Φάσης 3 συνεχίστηκαν.

«Η παρακολούθηση συνεχίζεται εδώ και μισό χρόνο, και πρέπει να εξετάσουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Φαίνεται ότι θα είναι στα μέσα Ιουνίου.

Επιτρέψτε μας άλλες δύο έως τρεις εβδομάδες να καταθέσουμε μια έκθεση και να την υποβάλουμε στο Υπουργείο Υγείας. επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ελπίζω ότι η απόφαση για μόνιμη εγγραφή θα ληφθεί μετά από αυτό » δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Το εμβόλιο Sputnik V αποτελείται από δύο δόσεις ανά ασθενή με απόσταση τουλάχιστον 21 ημερών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι οδηγίες χρήσης θα παραμείνουν αμετάβλητες μετά τη λήξη των δοκιμών.

Το Sputnik V βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊο, η οποία θεωρείται καλά ερευνημένη τεχνολογία σε σύγκριση με πιο σύγχρονα εμβόλια mRNA. Σύμφωνα με τα τελευταία ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν από το ιατρικό περιοδικό Lancet, το εμβόλιο έχει 91,6% αποτελεσματικότητα.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε σχεδόν σε 60 χώρες, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Εκτός από τη Ρωσία, διεξάγονται κλινικές δοκιμές φάσης 3 στη Λευκορωσία, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X