Διεθνή

Σύσταση ΠΟΥ για χρήση του Johnson & Johnson στις χώρες με μεταλλάξεις του ιού

Σύσταση ΠΟΥ για χρήση του Johnson & Johnson στις χώρες με μεταλλάξεις  του ιού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συστήνει τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού.

«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή συνιστούμε την χρήση του» δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

«Μετά την εξέταση των δεδομένων, διαθέτουμε ένα εμβόλιο που αποδεικνύεται ασφαλές» πρόσθεσε o Κραβιότο, διευκρινίζοντας ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson συνίσταται για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών και χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το πρώτο μονοδοσικό, το οποίο μπορεί να συντηρηθεί σε συνθήκες κοινού ψυγείου, που παίρνει το «πράσινο φως» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάτι που έγινε την περασμένη Παρασκευή, μετά τις εγκρίσεις του για τα εμβόλια δύο δόσεων των Pfizer-BioNTech και της AstraZeneca.

Έχει λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ από το τέλος του Φεβρουαρίου, στον Καναδά στις αρχές Μαρτίου και από τις 11 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι ελπίζει πως το διεθνές σύστημα Covax θα λάβει «το συντομότερο δυνατόν» 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και σύμβουλός του διευκρίνισε ότι ελπίζει ότι οι πρώτες δόσεις θα παραδοθούν στον Ιούλιο ή και νωρίτερα.

Σύμφωνα με το επιστημονικό διευθυντή της J&J Πολ Στόφελς, το εμβόλιο «είναι το πρώτο που έχει μελετηθεί σε πολύ μεγάλη κλίμακα (περί τα 40.000 άτομα) και επί των παραλλαγών του ιού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X