Διεθνή

Ξέσπασε “πόλεμος” για το…στρινγκ

Ξέσπασε “πόλεμος”  για το…στρινγκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Χρυσή Ακτή στην Αυστραλία είναι γνωστή για την απέραντη αμμουδιά και τους σέρφερ. Εδώ και λίγες ημέρες έγινε διάσημη για τη «διαμαρτυρία με τα στρινγκ»!

Πολλές γυναίκες φόρεσαν τα μικροσκοπικά μαγιό τους και πήγαν στην πλαζ Κουράβα της Χρυσής Ακτής για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο στην πρόθεση του δημάρχου της περιοχής να προχωρήσει σε απαγόρευση της εμφάνισης με στρινγκ μπικίνι!

Η διαμαρτυρία των στρινγκ έγινε την Παρασκευή κι ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες, καθώς οι διαδηλώτριες είναι αποφασισμένες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στην πλαζ.

Η αντιπαράθεση με το δήμο ξεκίνησε όταν ένας πολίτης, ο Ιαν Γκρέις, απαίτησε να απαγορευθούν τα στρινγκ γιατί οι γυναίκες που τα φορούν «είναι φτηνές».

Ο Γκρέις, ιδρυτής φιλανθρωπικού οργανισμού και νικητής του βραβείου για τον «Εθελοντή της Χρονιάς» στη Χρυσή Ακτή, έστειλε επιστολή στο δήμαρχο λέγοντας ότι οι γυναίκες με τα στρινγκ «του αποσπούσαν την προσοχή!».

Στην επιστολή ανέφερε συγκεκριμένα μια περίπτωση, που τον ώθησε να αντιδράσει. Η κοπέλα -όπως ισχυρίστηκε- φορούσε ένα σχεδόν ανύπαρκτο μπικίνι και περπατούσε στην παραλία προκλητικά. Ο ίδιος δεν άντεξε και αποφάσισε να στραφεί στην τοπική αρχή, όπως έγραφε.

Η υπόθεση έχει εγείρει αντιδράσεις από τον κόσμο αλλά και από επαγγελματίες της περιοχής, που, όπως είναι αναμενόμενο, θεωρούν την αντίδραση του δήμου υπερβολική, καθώς βασίστηκε στη σεμνοτυφία ενός πολίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X