Οικονομία

Δυσοίωνος Κερέ: «Ζόρικοι οι Θεσμοί; Πού να δείτε… τις αγορές»!

Δυσοίωνος Κερέ: «Ζόρικοι οι Θεσμοί; Πού να δείτε… τις αγορές»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα συγχαρητήριά του στην ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία δίνει ο Μπενουά Κερέ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζει, πάντως, πως δεν θα είναι πιο εύκολο για την Ελλάδα να πείσει τις αγορές απ’ ό,τι ήταν να πείσει του Θεσμούς.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση για το αξιοσημείωτο έργο της τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία γενικά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα ειδικότερα», αναφέρει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κερέ αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε και ότι έγιναν λάθη από την πλευρά των πιστωτών ειδικά στην ανάγκη μείωσης του χρέους. Αναφορικά με την ενισχυμένη εποπτεία, ο Κερέ τονίζει ότι σαφώς δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα, αλλά για ενισχυμένη μορφή συνεργασίας της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, για τη στήριξη της μετάβασης προς την πλήρη πρόσβαση στις αγορές.

Ο Κερέ για χρέος και Eurogroup

Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, σημειώνει ότι η απόφαση του eurogroup της 22ας Ιουνίου, ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του μεσοπρόθεσμα.

Ο κ. Κερέ εκτιμά ότι «ο διάλογος με τις αγορές δεν θα είναι ευκολότερος από εκείνον με τους Θεσμούς», τονίζει ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και προσθέτει: «Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση.

Ελληνικά ομόλογα: Τι είναι αυτό που τα… κατατρέχει;

Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή», το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ίδιος θεωρεί ως προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), εκφράζοντας την άποψη ότι η «ταχεία πρόοδος ως προς την επίλυσή τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μελλοντική επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X