Ελλάδα

Πυρκαγιά: Εκκενώνονται 3 κοινότητες στη δυτική Αχαϊα-Καίγονται σπίτια (pics&vd)

Πυρκαγιά: Εκκενώνονται 3 κοινότητες στη δυτική Αχαϊα-Καίγονται σπίτια (pics&vd)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιδεινώνεται η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στη δυτική Αχαϊα, όπου απειλούνται 4 κοινότητες. Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή (για 6 μποφόρ έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας) έφερε τις φλόγες πολύ απειλητικές κοντά στα χωριά με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση των κοινοτήτων ‘Αρλας, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου.  H φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα απειλεί τώρα και σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα Αρλας θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν προς τα Ζησιμαίικα.

Σύμφωνα με το tempo24, στις φλόγες φαίνεται ότι τυλίχθηκαν λίγο νωρίτερα σπίτια στο Ελαιοχώρι. Η αστυνομία συγκέντρωσε τους κατοίκους στην πλατεία ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το χωριό.

Επίσης, σε ασφαλές μέρος μεταφέρθηκαν πριν από λίγο οι 4 μοναχές της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας.

Στο σημείο μάλιστα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά τους σε νοσοκομείο, όπως είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο tempo24.gr από τα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X