Ελλάδα

Διόδια: Νέοι σταθμοί στην Εγνατία Οδό! Ποιες οι τιμές

Διόδια: Νέοι σταθμοί στην Εγνατία Οδό! Ποιες οι τιμές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πληρώστε… κι άλλο! Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA), από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, για τη λειτουργία τριών νέων σταθμών με διόδια στην Εγνατία Οδό.

Η ΚΥΑ για τα διόδια ορίζει επίσης το προσωρινό αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί σε τέσσερις ακόμη σταθμούς διοδίων στην Εγνατία. Το αντίτιμο αυτό αφορά στο μεταβατικό διάστημα, δηλαδή μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του συνόλου των 18 μετωπικών και 43 πλευρικών σταθμών διοδίων σε όλο τον αυτοκινητόδρομο.

Οι τιμές για τα νέα διόδια στην Εγνατία

Τώρα στην Εγνατία Οδό λειτουργούν 10 μετωπικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Ωραιοκάστρου, ενώ τρεις ακόμα είναι σε λειτουργία στους κάθετους άξονες του αυτοκινητόδρομου.

Το αντίτιμο για τα ΙΧ στο σταθμό της Ανάληψης μειώνεται από τις 4 Δεκεμβρίου σε 1,8 ευρώ από 2,40 που είναι τώρα, ενώ στον Προμαχώνα σε 2 ευρώ από 2,4, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου 2020. Για όσο καιρό ισχύσει το μεταβατικό διάστημα το ύψος των διοδίων θα παραμείνει το ίδιο στα Μάλγαρα (1,2 ευρώ) και στον Πολύμυλο Κοζάνης (2,2 ευρώ).

ΕΝΦΙΑ: Τον… απλώνουν! Οι αλλαγές που έρχονται

Τα τέλη που θα εισπράττει η Εγνατία Οδός στους σταθμούς Θεσσαλονίκης, Πολυμύλου, Μαλγάρων, Ασπροβάλτας και Ανάληψης θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού άξονα και για την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων.

Τα έσοδα από τους σταθμούς του Προμαχώνα και του Στρυμονικού θα καταβάλλονται σε λογαριασμό του Δημοσίου για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ενώ το κόστος για τη λειτουργία και συντήρηση των δύο αυτών σταθμών θα καλύπτεται από το υπουργείο Υποδομών.

Από την καταβολή διοδίων απαλλάσσονται επιβατικά οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία, σε ανάπηρους πολέμου και σε ανέργους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X