Ελλάδα

Γρεβενά: Κλείνει το κομμάτι της πιστοποίησης για τους συλλέκτες μανιταριών

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να απελευθερωθεί ποσό 12.000 ευρώ και να γίνουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να «κλείσει» το κομμάτι της πιστοποίησης για τους συλλέκτες μανιταριών στην Ελλάδα, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών, Νίκος Ράμμος.

Στη συνέχεια, όπως εξήγησε, το project ενδεχομένως να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση των εκπαιδευόμενων συλλεκτών μανιταριών, τα μαθήματα των οποίων πιθανόν να γίνονται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών Ν. Ράμμος.

Η προγραμματική σύμβαση αναφέρεται στη δημιουργία σχήματος για εκπαίδευση και πιστοποίηση συλλεκτών αυτοφυών μανιταριών από τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε όσοι ασχολούνται με τη συλλογή μανιταριών να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν βεβαίωση συλλέκτη.

Τέλος, ο κ. Ράμμος σημείωσε ότι για την πιστοποίηση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς συλλέκτες μανιταριών στην περιοχή και όχι μόνον.

Ολες οι Ειδήσεις