Ελλάδα

Ιδού το… μεγαλύτερο έξοδο που «τρώει» τις οικονομίες σας!

Κάθε φορά που προσπαθεί κανείς να κάνει οικονομίες, τα πρώτα που «κόβει» είναι τα μικρά καθημερινά έξοδα, όπως ο καφές ή τα σνακ. Στην πραγματικότητα όμως αυτά είναι μικροποσά, που δεν βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση, αν ο σκοπός είναι να «μαζέψει» κανείς αρκετά χρήματα.

Αυτό θα βοηθήσει τις οικονομίες σας αλλά… πώς;

Το «ψαλίδι» στο κόστος κατοικίας είναι ίσως το ένα, μεγαλύτερο και σημαντικότερο όλων έξοδο που μπορεί να περικοπεί. Αυτό υποστηρίζουν και οι περισσότερες μελέτες. Η πιο πρόσφατη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την TD Ameritrade, η οποία εξέτασε τις περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να αποταμιεύσουν το 20% ή και περισσότερο από τα έσοδα τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μόνη βασική διαφορά μεταξύ αυτών και όσων δεν κατάφεραν να αποταμιεύσουν ήταν το πόσα ξόδευαν για την κατοικία τους.

Όσοι έκαναν «σούπερ» αποταμίευση έδιναν μόλις το 14% του εισοδήματος τους σε έξοδα σπιτιού, σε σχέση με όσους δεν έκαναν αρκετή αποταμίευση και οι οποίοι «παραχωρούσαν» σε έξοδα σπιτιού το 23% των εσόδων τους.

Μάλιστα, πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος, σύμφωνα με το Marketwatch, οι έρευνες δείχνουν πως η μετακόμιση σε ένα «οικονομικότερο» σπίτι, θα μπορούσε να είναι πιο «εύκολη» σε σχέση με τους καθημερινούς μικρούς περιορισμούς που μπορεί να έχουν ψυχολογική επιβάρυνση.

Ολες οι Ειδήσεις