Ελλάδα

Μεταβιβάσεις ακινήτων… με ένα «κλικ» από τον Σεπτέμβρη!

Μεταβιβάσεις ακινήτων… με ένα «κλικ» από τον Σεπτέμβρη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου οι μεταβιβάσεις ακινήτων να γίνονται ταχύτερα και πολύ πιο εύκολα, απλά με μερικά «κλικ».

Κατά τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζουν τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής στην πλατφόρμα του TAXISnet για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Οι εύκολες μεταβιβάσεις ακινήτων και οι στόχοι

Στόχος της νέας εφαρμογής είναι η ηλεκτρονική διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου να ξεκινά και να ολοκληρώνεται στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Ακόμα και η δήλωση του φόρου μεταβίβασης θα συντάσσεται και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet -και όχι στις ΔΟΥ- από τον συμβολαιογράφο, ενώ η διασταύρωση, ο έλεγχος και η επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Σταϊκούρας – Ρέγκλινγκ: «Άμεση ενημέρωση των Θεσμών για το φορολογικό νομοσχέδιο»

Τα στοιχεία που καταχωρούνται για τη μεταβίβαση ακινήτου, καθώς και το αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης, θα ελέγχονται αυτόματα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο φορολογούμενος θα είναι να προσκομίσει στον συμβολαιογράφο ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Η νέα εφαρμογή για τη μεταβίβαση ακινήτων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X