Ελλάδα

Τραγικό! Εγκατέλειψαν τους Ελληνες στα νύχια του…κοροναϊού

Τραγικό! Εγκατέλειψαν τους Ελληνες στα νύχια του…κοροναϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Και δείχνει την προχειρότητα με την οποία παίρνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Κάποιοι φωστήρες σκέφτηκαν και αποφάσισαν να σταματήσουν εντελώς οι πτήσεις από το Βόρεια Ιταλία στην Ελλάδα.

Με μία πρώτη ματιά το μέτρο ακούγεται λογικό. Δεν θα μας έρθουν άτομα ύποπτα να είναι φορείς του κοροναϊού. Σωστό. Ομως, όταν εγκαταλείπουμε τους Ελληνες στη Λομβαρδία τους εγκαταλείπουμε στα νύχια του…κοροναϊού και αυτού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και εγκληματική ενέργεια.

Τί θα κάνουν αυτοί οι συμπολίτες μας που απερίσκεπτα εγκατέλειψε η πολιτεία, αντί να φροντίσει να τους επαναπατρίσει; Θα μείνουν στη Λομβαρδία; Πόσο; Οχι ασφαλώς για πάντα, ούτε μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από τον κοροναϊό.

Θα προσπαθήσουν όλοι να έρθουν στην Ελλάδα. Και πως θα έρθουν; Είτε με αεροπλάνο από άλλη πόλη της Ιταλίας, είτε με τρένο, είτε με καράβι. Και τότε ενδεχομένως άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Οπότε ενδέχεται να μολύνουν άλλα μέλη της οικογένειάς τους και ο ιός θα εξαπλωθεί ταχύτερα.

Τί θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Οτι κάνει οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία. Θα έπρεπε να τους φέρει στην Ελλάδα, να τους βάλει σε καραντίνα και να τους εξετάσουν για να διαπιστώσουν αν είναι υγιείς ή όχι και να λάβουν τα πρέποντα μέτρα.

Αν ρωτήσουν τι θα γίνει με τους αλλοδαπούς που θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, η απάντηση ανθρώπων που γνωρίζουν την κατάσταση είναι πως θα μπορούσαν να μπουν και αυτοί σε καραντίνα.  Οπότε μάλλον δεν θα είχαν λόγο να έρθουν στη χώρα μας. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του eretikos.gr  σε μία πτήση της Τρίτης είχαν κάνει κράτηση να επιστρέψουν στην Ελλάδα περίπου 80 Ελληνες και 2 ως 3 αλλοδαποί.

Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της αντί να τους φροντίζει. Τουλάχιστον θα τους ζητήσουν μία συγγνώμη. Μπα. Είναι άγνωστη λέξη αυτή για τους Ελληνες πολιτικούς…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X