Επιλογές

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικρατεί από το πρωί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, έπειτα από το «μπλόκο» σε Ελληνες που ήθελαν να πάνε στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Επειτα από αυτό, οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εμποδίσουν λεωφορεία και αυτοκίνητα να περάσουν από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η αλβανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την άρνηση εισόδου στη χώρα σε περίπου 100 Ελληνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv, ανάμεσά τους και τρεις δημοσιογράφοι.

Όπως μεταδίδει ο skai.gr, οι παρευρισκόμενοι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία. Πήγαιναν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στο σημείο υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Aπαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Ο Κατσίφας σκοτώθηκε από τα αλβανικά πυρά ανδρών της RENEA (ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας) στις 28 Οκτωβρίου. “Στην κηδεία του Κατσίφα υπήρχαν εξτρεμιστικά αντιαλβανικά συνθήματα” σχολιάζουν αλβανικά ΜΜΕ.

Πάγκαλος… ξαναχτυπά! «Όποιος κραδαίνει όπλο όπως ο Κατσίφας να πυροβολείται από την αστυνομία»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X