Χωρίς Κατηγορία

Δεν ντράπηκε ο Μητσοτάκης για την απάτη με το γιο του βιομηχάνου;

Δεν ντράπηκε ο Μητσοτάκης για την απάτη με το γιο του βιομηχάνου;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
“Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά.”
Του Γιώργου Παππά*
Ο Παύλος δηλαδή (σύμφωνα με όσα ο Πρωθυπουργός της χώρας μας είπε κατά την προχθεσινή επισκεψή του στα Γιάννενα, στα πλαίσια εκδήλωσης όπου “συνομίλησε” με πέντε νέους ανθρώπους  για να καταδείξει πως “…οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά…”) επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, εξαιτίας των ειδικών φορολογικών κινήτρων που του δίνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κι επειδή βρήκε μια καλή δουλειά.
Μια πολύ μικρή λεπτομέρεια…
Την “καλή δουλειά που βρήκε” ο Παύλος την είχε ξεκινήσει συνεταιρικά ο πατέρας του με τον όμιλο Αρφάνη – Χιόνη και από το 2003 η εταιρεία ΒΙΚΟΣ ανήκει ολοκληρωτικά στην οικογένεια του νεαρού.
Στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις επέστρεψαν και εργάζονται και η Άρτεμις και η Ναταλία, ακόμη δύο από τους πέντε συνολικά “εξαιρετικά αντιπροσωπευτικούς νέους, που βρίσκονται μαζί μας, μιας νέας Ελλάδος η οποία αλλάζει και προκόβει”.
Επικοινωνία, αφηγήματα επιτυχίας, στημένα σκηνικά με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την εξαπάτηση, την απόκρυψη, τις μισές αλήθειες.
Υ.Γ. : Και καλά, στην Αλεξανδρούπολη, στα Χανιά, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα δεν τους γνωρίζουν τους ανθρώπους, δεν ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, “πουλάει το αφήγημα”.
Στην αίθουσα της εκδήλωσης; Στη Γιαννιώτικη τοπική κοινωνία;
Για μπείτε για ένα λεπτό στη θέση των προσκεκλημένων, των συμμετεχόντων, στη θέση όσων το είδαν ή το διάβασαν στα τοπικά ΜΜΕ.
Δεν προβληματίστηκε, για το επίπεδο του επιχειρήματος, κανείς;
Δε δυσανασχέτησε κανείς;
Δεν απογοητεύθηκε κανείς;
Δεν ένιωσε να του υποτιμά τη νοημοσύνη ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κανείς;
Δε γέλασε, έστω να υπομειδίασε, κανείς;
Και πρωτίστως ο κ. Μητσοτάκης, που γνώριζε καλά πως και ο ίδιος και το ακροατήριό του ξέρουν για ποιους μιλά, δε ντράπηκε;

*Ο Γιώργος Παππάς είναι χημικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X