Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η συναρπαστική ζωή ενός πρωθυπουργού

Η συναρπαστική ζωή ενός πρωθυπουργού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ασφαλώς και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η ζωή ενός πρωθυπουργού είναι συναρπαστική. Ιδίως αν βιώνεται όπως περιγράφεται παρακάτω (οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι συμπτωματική).

Ξεκινάμε λοιπόν το Σάββατο με ένα χαλαρό μπάνιο σε μία καταπληκτική παραλία στα Χανιά (ας πούμε στο Μαράθι). Απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο με καλή διάθεση και γεμίζουμε τις μπαταρίες.

Την άλλη μέρα, τη Κυριακή (αργία κατά τον Κύριο και όχι τον Μωυσή, αλλά για τον…Μωυσή) αφού πήραμε πρωινό, φοράμε το κράνος, την κατάλληλη στολή και καβαλάμε το ποδήλατο για μία ανέμελη ποδηλατάδα στον καθαρό αέρα των Χανίων και όχι της Πάρνηθας όπου σύμφωνα με παλιότερες μελέτες συγκεντρώνονται περιέργως πως κάτι επικίνδυνοι ρίποι.

Ωραίο το γουήκ εντ. Με γεμάτες φουλ τις μπαταρίες  αρχίζει μία πολύ δύσκολη εβδομάδα που τη Δευτέρα περιλαμβάνει εγκαίνια μονάδας στο υπόλοιπο της Αττικής με το φτυάρι στο χέρι (μαζί με έναν υπουργό που δεν ήξερε πως πιάνουν το φτυάρι. Ισως γιατί είναι τζίνιους στις νέες τεχνολογίες και όχι τις παμπάλαιες. Να σημειώσουμε πως όταν πρωτοεμφανίστηκε το φτυάρι ήταν τεχνολογικό επίτευγμα που επιτάχυνε την παραγωγικότητα, όπως θα έλεγαν και οι οικονομολόγοι).

Την επομένη Θεσσαλονίκη για άλλα εγκαίνια επένδυσης πασίγνωστης πολυεθνικής  και ένα λογύδριο πως το έργο συμβάλλει στην επιστροφή νέων Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό (λέτε να δούμε γεμάτα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο  Θεσσαλονίκης;).

Πολύ συναρπαστική δεν συμφωνείτε; Θα ήταν ακόμα περισσότερο και πιο ποικίλη αν υπήρχε χρόνος για επίσκεψη στη Βόρεια Εύβοια στις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι και τώρα τις έπνιξε η “Αθηνά” ολοκληρώνοντας την καταστροφή. Οχι για να γίνει κάτι. Οχι. Γιατί ποιος μπορεί να τα βάλει με το Θεό, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποιου πρωθυπουργού.

Αφήστε που μπορεί να ακουγόταν και τίποτα γαλλικά ή απλές διαμαρτυρίες και να χαλούσε η καλή και ανέμελη διάθεση, που ξεκίνησε από το Σάββατο. Αφήστε που και οι επικοινωνιολόγοι συστήνουν μακριά από δυσάρεστα συναπαντήματα. Και ξέρετε οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας το καλοκαίρι αποδείχτηκαν από αρκετά ως παρά πολύ αθυρόστομοι και γνώστες της…γαλλικής.

Υ.Γ. Να επαναλάβουμε προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης πως πρόκειται για μυθοπλασία και πως τυχόν ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα είναι απλή μεν, διαβολική δε, σύμπτωση. Οπως σύμπτωση είναι και η φωτογραφία.

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα  για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X