Featured

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ έγινε θρύλος μετά τον θάνατό του. Ήταν ο σινεήρωας με το ανέκφραστο πρόσωπο, ο άνδρας με τη σταθερή βαριά φωνή, ερμήνευσε ιδανικά το ψύχραιμο αρσενικό που δεν θα διαπραγματεύονταν το ύφος του πότε. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου και ένα σημαντικό κομμάτι της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Δούλεψε, εμφανίστηκε δίπλα σε αστέρια όπως ο Κάρι Γκραντ, η Ρίτα Χεϊγουόρθ και η Γκρέις Κέλι.

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ που γεννήθηκε στις  25 Δεκεμβρίου 1899 και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1957, έγινε διάσημος ως ο απόλυτος σκληρός τύπος στις ταινίες, τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Υπήρξε επίσης κορυφαίος πόλος έλξης στο box office την εποχή εκείνη. Η ιδιωτική του ζωή ήταν σχεδόν εξίσου ενδιαφέρουσα με τις ταινίες στις οποίες έπαιξε ο ηθοποιός που είχε το χαϊδευτικό Μπόγκι.

1. Καθόλου ευτυχισμένα παιδικά χρόνια
Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Η ανατροφή του μπορεί να φαινόταν ιδανική επιφανειακά αλλά είχε πολλές δυσκολίες. Δεν ήταν συνδεδεμένος με τους γονείς του καθώς δεν ήταν συναισθηματικός τύπος. Κάποτε είπε: «Ένα φιλί στην οικογένειά μας ήταν ένα γεγονός». Ως αποτέλεσμα, ο Μπόγκαρτ έγινε επαναστάτης και απαθής, εγκαταλείποντας την ακαδημαϊκή μόρφωση και επιλέγοντας αντ’ αυτού την ψυχαγωγία…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X