Fragilemag

#BERGMANNITES – Όλος ο Μπέργκμαν στον κινηματογράφο «Ανδόρα»

#BERGMANNITES – Όλος ο Μπέργκμαν στον κινηματογράφο «Ανδόρα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάθε εβδομάδα και κάθε βράδυ ο κινηματογράφος «Ανδόρα» θα προβάλλει  αριστουργήματα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση. Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που ξεκινά από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, αποκλειστικά στην Ανδόρα, θα προβληθούν και δυο ταινίες του Μπέργκμαν για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες: Η Πηγή των Παρθένων (1960) και το Πάθος (1969).

Η Επαφή

Εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σινεμά με περισσότερες από σαράντα ταινίες στο ενεργητικό του, ο βραβευμένος με 4 όσκαρ Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007) έζησε και εμπνεύστηκε τα σπουδαιότερα φιλμ του στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island). Πατέρας 9 παιδιών από 6 διαφορετικές συντρόφους, ο σουηδός οτέρ, ο οποίος υπήρξε και κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου, εμβάθυνε στις σχέσεις των δύο φύλων, ακτινογραφώντας τις σχέσεις, τον γάμο και την δαιδαλώδη ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, και καταγράφοντας τις λεπτές αποχρώσεις της ανθρώπινης ψυχής.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X