Fragilemag

Τσάρλι Γουότς – Ο πιο cool των Ρόλινγκ Στόουνς δεν είναι πια εδώ

Τσάρλι Γουότς – Ο πιο cool των Ρόλινγκ Στόουνς δεν είναι πια εδώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ναι, ναι υπάρχουν άπειρες ιστορίες γύρω από τους καυγάδες των Τζάγκερ – Ρίτσαρντς και πώς τα καπρίτσια τους συντρόφευαν και συντροφεύουν το τρελό δρομολόγιο στο Rock N’ Roll του τρένου που λέγεται Ρόλινγκ Στόουνς. Οι ιστορίες που εμπλέκουν τον ντράμερ και πιο cool μέλος του συγκροτήματος, που έφυγε από τη ζωή μόλις χτες, Τσάρλι Γουότς δείχνουν το δικό του αυτόνομο μέγεθος. Ναι, οι Ρολινγκ Στόουνς, όταν πεθάνουν οριστικά, το μνήμα μπορεί να γράφει το μεγαλύτερο συγκρότημα της ροκ μουσικής. Μέχρι να γίνει αυτό επιστρέφουμε σε εκείνο το περιστατικό που περιγράφει, με τον πιο δεικτικό τρόπο, τη μαεστρία του Γουότς τις φορές που ο λίντερ της μπάντας, ο σέξι Μικ πήγε να παίξει τα γνωστά του παιχνίδια σε εκείνον.

Η παρακάτω ιστορία έχει διάφορες εκδοχές. Η ουσία είναι μία. Το περιστατικό συνέβη στο Άμστερνταμ. Ήταν ακόμα ένα βράδυ που ο Τζάγκερ είχε νυχτοπερπατήσει με τον κιθαρίστα των Στόουνς Κιθ Ρίτσαρντς. Γύρισαν στο ξενοδοχείο εντελώς μεθυσμένοι. Στις πέντε το πρωί ο Τζάγκερ κάλεσε τηλεφωνικά τον Τσάρλι Γουότς στο δωμάτιό του. “Πού είναι ο ντράμερ μου;” ρώτησε. Ο Γουότς δεν απάντησε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι, ξυρίστηκε, έβαλε το καλό του κοστούμι, άνοιξε την πόρτα του δωματίου του και πήρε πορεία σε εκείνο του Ρίτσαρντς. Χτύπησε την πόρτα, μπήκε στο δωμάτιο και έριξε μια καλή γροθιά στο πρόσωπο του Τζάγκερ λέγοντας: “Μην με αποκαλέσεις ξανά ντράμερ σου. Εσύ είσαι ο γαμημένος τραγουδιστής μου”. Στην αυτοβιογραφία του Κίθ Ρίτσαρντς που δημοσίευσε το περιοδικό Life το μέλος, θεατής του περιστατικού, των Στόουνς περιγράφει το περιστατικό λέγοντας πως από το χτύπημα του Γουότς ο Τζάγκερ έπεσε πάνω σε ένα δίσκο καπνιστού σολομού, μετά παραπάτησε και σχεδόν πήγε να πέσει από παράθυρο του ξενοδοχείου. Ο Ρίτσαρτνς παραδέχεται: “Σταμάτησα τον καυγά απλά γιατί ο Μίκ Τζάγκερ φορούσε το γαμήλιο τζάκετ μου και δεν ήθελα με τίποτα να το χάσω”.

Ο Τσάρλι Γουότς ο ντράμερ με το μοναδικό στυλ παιξίματος, με το πάντα λιτό ντραμ – κιτ και το πρόσωπο που παρέπεμπε σε πίνακα κυβισμού έφυγε από τη ζωή χτες 24 Αυγούστου 2021σε ηλικία 80 ετών. Στους Ρόλλινγκ Στόουνς εντάχθηκε στην ηλικία των 22 ετών.

Ο Τσάρλι έφυγε ήσυχα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο μάνατζέρ του Μπέρντ Ντόχερτι: «Ο Τσάρλι ήταν αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Ρόλινγκ Στόουνς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του», επεσήμανε. «Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή»

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X