Fragilemag

Listen to me Marlon – Ο Μάρλον Μπράντο μας “ξεναγεί” στη ζωή του

Listen to me Marlon – Ο Μάρλον Μπράντο μας “ξεναγεί” στη ζωή του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Από την Ντέμη Αυλωνίτη //
Ο Μάρλον Μπράντο είχε θελήσει κάποια στιγμή να γυρίσει σε ταινία την αυτοβιογραφία του. Θα συνέθετε ανέκδοτο υλικό, οπτικό και ηχητικό, από το πλούσιο αρχείο του και θα μας αποκάλυπτε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Αλλά δυστυχώς τον πρόλαβε ο θάνατος το 2004 (αίτια: πνευμονικό οίδημα, ζάχαρο, καρκίνος). Ο ασυμβίβαστος σταρ του κινηματογράφου ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης.

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Ράιλι απέκτησε πρόσβαση στο αρχείο του ηθοποιού και μελέτησε 200 ώρες ανέκδοτου υλικού. Ο μύθος του Μπράντο αποκαλύπτεται στο “Listen To Me Marlon”. Σε αυτό θα συναντήσει κάποιος ηχητικά ντοκουμέντα, τραγούδια, αποσπάσματα από σπουδές υποκριτικής, συνεδρίες ύπνωσης και ό,τι άλλο μπορεί να αποτελεί την ιδιωτική ζωή ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της έβδομης τέχνης.

Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς, όσο εκείνος ζούσε, δεν ήταν και τα καλύτερα. Τον ήθελαν εγωιστή, ευερέθιστο και μη συνεργάσιμο. Αυτό «διαψεύδεται» διότι ήταν απλά αληθινός! Γι’ αυτό και ταλαντούχος.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε έναν θλιμμένο, αποστασιοποιημένο, μυστηριώδη άνθρωπο. Τα τραύματά του του στερούσαν την κοινωνικοποίηση. Και όταν ήρθε η δόξα (μετά τον ρόλο του Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος») ένιωθε άβολα με τις αντιδράσεις του κόσμου «που τον κοιτούσαν σαν ζώο σε κλουβί». Δεν μπορούσε να είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Έλεγε επίσης ότι «οι αίθουσες είναι σκοτεινές γιατί πας με τη φαντασία σου. Ο ηθοποιός κάνει όλα αυτά που εσύ θες. Φιλά την κοπέλα που θα ήθελες, είναι γενναίος όπως θα ήθελες, το κοινό δανείζει τον εαυτό του στο υποκείμενο».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X