Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 2- 8 Μαΐου: … σαν Οκτώβρης

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας  2- 8 Μαΐου: … σαν Οκτώβρης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Η εβδομάδα που έρχεται, θεατρικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου που αποτελούν και την έναρξη νέας σεζίν. Δεκάδες καινούριες παραστάσεις σηκώνουν αυλαία και δημιουργούν νέα δεδομένα στο θεατρικό τοπίο της Αθήνας.

Τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου από τον Γιώργο Παλούμπη θα κάνουν πρεμιέρα τελικά αυτήν την εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Ορέστης Τάτσης μεταφέρει στη σκηνή του Rabbithole διήγημα του Δημήτρη Χατζή από τη συλλογή «Το τέλος της μικρής μας πόλης» (αξίζει να ανακαλύψετε όλη τη συλλογή διηγημάτων του), και ο Δημήτρης Καταλειφός φέρνει τα διηγήματα του Ρέιμοντ Κάρβερ στο Studio Μαυρομιχάλη («Να ακούς το χιόνι να πέφτει» ο τίτλος. «Η πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, έρχεται δια χειρός Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ενώ το Θέατρο Πορεία θα παρουσιάσει τα δυο έργα που ξεχώρισαν από το Εργαστήρι πυροδότησης θεατρικής γραφής σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και Έμιλυς Λουΐζου.

Στην θέατρο Επί Κολωνώ, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης ξεφυλλίζει «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά, λίγο πιο πέρα στο Θέατρο Αργώ η Χρύσα Καψούλη επιστρέφει στο Θέατρο Αργώ με την «Κυρία Κλάιν», στο Vault ο πάντα τολμηρός Θοδωρής Βουρνάς ανεβάζει ένοχες επιλογές «Guilty Choices», η Αλίκη Στενού σκηνοθετεί Δημήτρη Δημητριάδη και «Πεθαίνω σαν χώρα» στο BIOS, στο θέατρο Μεταξουργείο θα δούμε «Ατσάλι» από την Νάντια Φωσκόλου και ο Μανώλης Ιωνάς φέρνει τον «Καπετάν Μιχάλη – ελευθερία ή θάνατος» του Νίκου Καζαντζάκη στο θέατρο Αλκμήνη. Το θέατρο 104 έχει δύο πρεμιέρες αυτήν την εβδομάδα: η Νίκη Σκιαδαρέση σκηνοθετεί Άκη Δήμου και «Destiny» ενώ η ομάδα θεάτρου ΑΛΑΣ φέρνουν την «Αλμυρή Έρημο»

Μεταφερόμαστε στην Κυψέλη, όπου στην Κάμιρο θα δούμε τους «Μεθυσμένους» από την Ελεάνα Τσίχλη και στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ο Θοδωρής Γκόνης θα παρουσιάσουν «Το σφαγείο του έρωτα». Για τρεις μόνο παραστάσεις ρο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα παρουσιάσει στο Σύγχρονο Θέατρο το έργο του Γιάννη Μακριδάκη «Η δεξιά τσέπη του ράσου» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη.

Ανεβαίνουμε Αμπελοκήπους και στο Μικρό Άνεσις έρχεται η «Λούλου» από την Σοφία Αντωνίου, στα Εξάρχεια το Θέατρο Φούρνος θα έχει «Sunday on the rocks» από την Νέλλη Καρρά, ενώ στην Πλάκα στο Θέατρο Ελερ ο Κώστής Καπελώνης σκηνοθετεί Όσκαρ Ουάιλντ και «Μια γυναίκα χωρίς σημασία».

τον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον θα δούμε «Otto, meine Liebe! / Ασπασμοί εξ Αθηνών» από τον Χρήστο Χριστόπουλο ενώ στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο η Έφη Μεραβόγλου εμπνέεται από τον Άμλετ για μια κωμωδία με τίτλο «Να Ζει κανείς ή να μη Ζει.. κανείς;».

Αρκετές και οι επαναλήψεις που σηκώνουν αυλαία. Στο Θέατρο Τέχνης θα ξαναδούμε για λίγες παραστάσεις την «Μαρίκα Νίνου-σαν άστρο» της Μαριάννας Κάλμπαρη, «Οι λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη επιστρέφουν στο Skrow, στον Λύχνο ο Κωνσταντίνος Τσεντούρος παρουσιάζει εκ νέου «Κάτι απ‘ το ημερολόγιο ενός…», ο Δημήτρης Βερύκιος στο ΕΚΣΤΑΝ τον «Μέγα Ιεροεξεταστή» από τους «Αδελφούς Καραμαζωφ», η «Ασκητική» από τον Πάνο Αγγγελόπουλο ξεκινά νέα σειρά παραστάσεων στο Βρεττάνια ενώ τα «Άγουρα κεράσια» από τον Μανουσο Μανουσάκη κατηφορίζουν Πειραιά και στο θέατρο Αυλαία. Στο Vault, τα επόμενα Σάββατα η Βίκυ Αδάμου παρουσιάζει και πάλι το «Ανδρόγυνο» της Χριστίνας Σαμπανίκου. Ο Ιάκωβος Μυλωνάς μεταφέρει την «Τέλεια γυναίκα» του στην Μουσική Βιβλιοθήκή του Μεγάρου Μουσικής και ο Μιχαλης Καλιότσος για λίγες παραστάσεις φέρνει στο Εμπρός «Το τέρας» που αυτήν την περίοδο παίζει στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 2 Μαΐου

1. «Το τέρας» από τον Μιχάλη Καλιότσο στο θέατρο Εμπρός. Παίζουν: Αλέξανδρος Μαράκης, Νεκτάριος Παπαλεξίου. Είσοδος με ελεύθερη εισφορά (επανάληψη)

…διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X