Fragilemag

Σινεμά – “Αισθάνομαι ζωντανός” οδεύοντας προς τον θάνατο!

Σινεμά – “Αισθάνομαι ζωντανός” οδεύοντας προς τον θάνατο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παύλος Θ. Κάγιος

“Αισθάνομαι Ζωντανός”. Στον αντίποδα των «εορταστικών ταινιών» αλά Ντίσνεϊ, το… θανατερά αισιόδοξο αυτό φιλμ, είναι μια τολμηρή σινεφίλ πρόταση γι’ αυτές τις μέρες (βγαίνει στις αίθουσες 26 Δεκεμβρίου).

Και ξαφνικά μαθαίνεις ότι έχεις μόνο έξι μήνες ζωής και η καθημερινότητά σου αποκτά νόημα! Αυτός είναι ο άξονας της εν λόγω ταινίας που αποτελεί ριμέικ του αξεπέραστου φιλμ «Καταδικασμένος» του Ακίρα Κουροσάβα! Κύρια ατού του; Το ξαναγραμμένο σενάριο από τον Νομπελίστα Καζούο Ισιγκούρο – μας μεταφέρει στο μεταπολεμικό Λονδίνο από την Ιαπωνία της πρώτης ταινίας- και η επιβλητική ερμηνεία του Μπιλ Νάι που έχει όλα τα φόντα να «παίξει» στα Όσκαρ.

Η ταινία έχει τη γοητεία της πατίνας, μιας παλιάς αγγλικής παραγωγής στην αρχή του ξεσπάσματος του κινήματος του «φρι-σίνεμα». Μόνη αστοχία, οι άνευ λόγου επεξηγηματικές σεναριακές επεξηγήσεις της συμπεριφοράς του ήρωα στο φινάλε. Η «σκοτεινή» ατμόσφαιρα της ταινίας είναι από τα προτερήματά της που οφείλεται στο ταλέντο του 40χρονου σκηνοθέτη, που γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν το 1983 και μέχρι σήμερα έχει γυρίσει 5 ταινίες που οι περισσότερες πήραν μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X