Fragilemag

Σινεμά | Στηβ ΜακΚουίν – “The King of Cool”

Σινεμά | Στηβ ΜακΚουίν – “The King of Cool”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα πολλά παρατσούκλια του δημοφιλούς ηθοποιού ήταν “The King of Cool” και πράγματι είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή. Ο όμορφος, χαρισματικός, αντιήρωας της δεκαετίας του ’60 και του ’70 ενσάρκωσε αυτό που σήμαινε να είσαι cool εκείνη την εποχή, κάτι που τον έκανε σύμβολο ακόμα και μετά τον θάνατό του. Σε αντίθεση με ηθοποιούς που απλώς υποδύονται ατίθασους χαρακτήρες στη μεγάλη οθόνη, ο Στηβ ΜακΚουίν έζησε με αυτόν τον τρόπο. Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή του που το μόνο που κάνουν είναι να προσθέσουν στον μύθο του.

1. Στο “πετσί” του ρόλου (και ακόμα παραπέρα)
Στην ταινία Bullit, ο MακΚουίν υποδύεται έναν σκληραγωγημένο υπολοχαγό της αστυνομίας στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ενώ προετοιμαζόταν για τον ρόλο, ήθελε να μελετήσει πραγματικούς αστυνομικούς για να καταλάβει καλύτερα πώς λειτουργούσαν. Οι αστυνομικοί, πρόθυμοι να δοκιμάσουν τον λεγόμενο σκληρό αυτόν τύπο, αποφάσισαν να τον βάλουν να επισκεφτεί ένα νεκροτομείο. Εκεί που οι περισσότεροι από εμάς θα περνούσαν πολύ δύσκολά, ο ΜακΚουίν περιττό να πούμε ότι έκανε μια βόλτα μασώντας ένα μήλο εντελώς ατάραχος.

2. Υπερβολικά ανταγωνιστικός
Ο Στηβ ΜακΚουίν δεν είχε ποτέ πρόβλημα να τονίσει ότι ήταν απλά ο καλύτερος, και ήταν πρόθυμος να αποδείξει αυτόν τον ισχυρισμό. Πρωταγωνίστησε μαζί με τον άλλον καρδιοκατακτητή του Χόλιγουντ στην ταινία O Πύργος της Κολάσεως, Πολ Νιούμαν. Ο Στιβ είχε τον μεγαλύτερο ρόλο, πράγμα που σήμαινε ότι είχε περισσότερες ατάκες στο αρχικό σενάριο. Ωστόσο, ήταν σίγουρος ότι ήταν απλώς πιο ταλαντούχος από τον Νιούμαν και ήταν αποφασισμένος να το αποδείξει. Απαίτησε λοιπόν να δοθεί στον ο Νιούμαν ίδιος σε έκταση ρόλος. Με αυτόν τον τρόπο, οι θαυμαστές θα μπορούσαν να δουν ποιος ήταν ο καλύτερος ηθοποιός χωρίς ο ΜακΚουίν να έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα.

3. Λατρεία για τις μηχανές
Το φιλμ Η Μεγάλη Απόδραση (The Great Escape) περιλαμβάνει πολλές συναρπαστικές σκηνές μοτοσυκλέτας από τον ΜακΚουίν, τόσο ως πρωταγωνιστή όσο και από τους Ναζί που τον κυνηγούν. Ο “Βασιλιάς του Cool” ήταν τόσο επίμονος στο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα πλάνα του σε καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας που μεταμφιέστηκε σε έναν από τους κακούς κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στην οποία οι Γερμανοί τον κυνηγούν.

Το μεγαλύτερο σταντ της ταινίας (άλμα 60 ποδιών ενώ τον κυνηγούσαν οι Ναζί), ο ΜακΚουίν φρόντισε και πάλι να το κάνει μόνος του. Τράκαρε όμως, τραυματίζοντας τον εαυτό του στη διαδικασία. Στη συνέχεια επιτράπηκε τελικά σε ένα κασκαντέρ να εκτελέσει τη σκηνή…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X