Fragilemag

Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 8-14 Νοεμβρίου: ο Ίβο βαν Χόβε με την Ιζαμπέλ Υπέρ, η Μπλανς, τα τεμέτερα της Ελένης, ο Πίντερ, ο Θεοδωρόπουλος και η Σκότη

Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 8-14 Νοεμβρίου: ο Ίβο βαν Χόβε με την Ιζαμπέλ Υπέρ, η Μπλανς, τα τεμέτερα της Ελένης, ο Πίντερ, ο Θεοδωρόπουλος και η Σκότη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Είκοσι μία νέες παραστάσεις ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα, μια εβδομάδα που την τιμητική της έχει η Λένα Κιτσοπούλου μιας και δύο έργα της ξεκινάν στις Αθηναϊκές αίθουσες και μια σκηνοθεσία της επαναλαμβάνεται.

Συγκεκριμένα στο θέατρο Ζίνα θα δούμε την Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. και στο Faust το έργο της με τον προκλητικό τίτλο «Το Μαράκι έκλασε». Στο θέατρο Πόλη η Ελένη Κοκκίδου θα ερμηνεύσει και πάλι την «Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά. Στις επαναλήψεις, επίσης, σημειώνουμε την «Πόρνη από επάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, τον πρόσφυγα «Σιλάχ» στο Vault και το περίφημο soldout Masterclass με την Μαρία Ναυπλιώτη.

Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας, είναι η παράσταση «Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς από τον Ίβο βαν Χόβε με την Ιζαμπέλ Υπέρ που για τρεις μόνο παραστάσεις θα φιλοξενήσει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Συγγενικά, ο Θανάσης Σαράντος ανεβάζει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο την ναυαρχίδα του συγγραφέα το «Λεωφορείο ο Πόθος».

Τι θα σημειώσουμε στα «οπωσδήποτε» της εβδομάδας. Τα ποντιακά μονόπρακτα με τον γενικό τίτλο «εργάτα και δουλείας» από την Ελένη Γερασιμίδου και τα «τεμέτερα» της στο Από Κοινού Θέατρο, τα δύο έργα του μελαγχολικού Κωνσταντίνου Χριστομάνου που επιμελείται η Σοφία Φιλιππίδου στο Μεταξουργείο, το περίφημο «Πάρτυ Γενεθλίων» του Πίντερ, σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Παλούμπη στο Κακογιάννης, και βεβαίως τη νέα παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο να γιορτάζει τα 30 χρόνια του στη σκηνοθεσία με το θεατρικό ντοκουμέντο «Τσέρνομπιλ- ένα χρονικό του μέλλοντος». Η Ελένη Σκότη βρίσκεται στο τιμόνι μιας ολοκαίνουριας παράστασης, στη «Σιωπηλή λίμνη» Οι Θανάσης Κουρλαμπάς και η Παναγιώτα Βλαντή εκτός από αυτήν την παράσταση στο Επι Κολωνώ, θα βρίσκονται τα Δευτερότριτα σε μια μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Φακανά στο θέατρο Αθηνά.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X