Fragilemag

Twitter. Τα τιτιβίσματα του Ντόναλντ Τραμπ που έγραψαν ιστορία

Twitter. Τα τιτιβίσματα του Ντόναλντ Τραμπ που έγραψαν ιστορία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ντόναλντ Τραμπ. Η διεύθυνση του Twitter, του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump) χθες Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, την κατάληψή της έδρας του Κογκρέσου και το χάος στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας που διήρκεσε ώρες.
«Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (…) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας», ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.
Όμως είναι ο ιστότοπος όπου είχε 88 εκατομμύρια ακολούθους, το Twitter, η πλατφόρμα που προτιμούσε ο Τραμπ: μέσω αυτού έκανε πολιτικές ανακοινώσεις, εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον πολιτικών του αντιπάλων ή μέσων ενημέρωσης καθημερινά.
Άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που κατ’ αυτόν «απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης» συνωμοτώντας με τη «ριζοσπαστική αριστερά»· υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον, σε ένα νήμα αναρτήσεων που διαγράφτηκε πολύ γρήγορα από τους διαχειριστές του Twitter.
Και όταν δεν μιλά σε τηλεοπτικές κάμερες ο Ντόναλντ Τραμπ αφιέρωνε χρόνο, προφανώς το κάνουν άλλοι για εκείνον που απηχούν τις απόψεις του, για να απασχολήσει το κοινό με αναρτήσεις του στο Twitter. Κάποιες ατάκες του ήταν βαθιά εθνικιστικές. Κάποιες άλλες άρρωστα εγωκεντρικές. Κάποιες άλλες παίρνουν έμπνευση από σχόλια που κάνουν θαμώνες οικογενειακών κερκίδων σε αγώνες baseball.
Ποια σκέψη κάνεις όταν διαβάζεις ατάκες όπως “Φέτος κάνει πολύ κρύο, η αύξηση θερμοκρασίας του πλανήτη είναι μια πλάνη”;

-Συγνώμη λούζερς και εχθροί αλλά ο δείκτης του i.q. μου είναι υψηλότατος – και το γνωρίζετε! Παρακαλώ μην αισθάνεστε βλάκες και ανασφαλείς, δεν είναι δικό σας λάθος.

-Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε τόσα λίγα που δεν θα δούμε άλλο μαύρο πρόεδρο (στις Η.Π.Α.) τις επόμενες γενιές!

Και ίσως το κορυφαίο τιτίβισμα του Ντόναλντ Τραμπ έβερ
“Η ιδέα της θέρμανσης του πλανήτη αναπτύχθηκε από την Κίν με σκοπό να κάνει την παραγωγή των Η.Π.Α, λιγότερο ανταγωνιστική”

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X