Fragilemag

Τζαφάρ Παναχί – Η αποφυλάκιση του Ιρανού σκηνοθέτη

Τζαφάρ Παναχί – Η αποφυλάκιση του Ιρανού σκηνοθέτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ο σινεμά είναι η μεγαλύτερη καλλιτεχνική “έξοδος” του Ιράν στον κόσμο. Και τι έγινε; Η πραγματική ζωή του βραβευμένου σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί θα μπορούσε να γίνει ταινία για τη σκληρότητα που επιφυλάσσει ένα φοβικό, θεοκρατικό καθεστώς στους πολίτες του.

Ο αντιφρονoύντας Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης. Την ανακοίνωση έκανε η σύζυγός του Tahereh Saeidi σε ανάρτησή της στο Instagram.
Ο σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι έκανε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως εξακολουθεί να είναι φυλακισμένος  παρ’ όλο που ανώτατο δικαστήριο του Ιράν τον περασμένο Οκτώβριο ανέτρεψε την ποινή της εξαετής κάθειρξης που είχε εκδοθεί σε βάρος του το 2010 για «προπαγάνδα κατά της χώρας». Αυτή η ποινή είχε καταστεί παρωχημένη λόγω της 10ετούς παραγραφής της. Ωστόσο, η σύζυγος και οι δικηγόροι του σκηνοθέτη είπαν ότι οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανάγκαζαν το δικαστικό σώμα να τον κρατήσει πίσω από τα κάγκελα…
διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X