Fragilemag

Worldvespa. Η Αλεξάνδρα, ο Στέργιος θέλουν να φτάσουν ως το τέλος της γης με μια Βέσπα (βίντεο)

Worldvespa. Η Αλεξάνδρα, ο Στέργιος θέλουν να φτάσουν ως το τέλος της γης με μια Βέσπα (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Του Γιάννη Παναγόπουλου //
Η Αλεξάνδρα, ο Στέργιος θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο με μια Βέσπα. Το εννοούν. Μέσα σε 2,5 χρόνια κάλυψαν 60.000 χιλιόμετρα. Έφτασαν σε όλα τα «εκεί» που οι υπόλοιποι βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ, ταινίες ή, ίσως, δεν θα δούμε ποτέ γιατί ακόμα δεν προσέλκυσαν το «εμπορικό» ενδιαφέρον. Το ζευγάρι του «Around the World With A Vespa» αυτό το διάστημα είναι στην Αθήνα. Σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι. Αυτή τη φορά θέλει να φτάσει ψηλά, ως την Αλάσκα.
– Ένα ταξίδι, ένα μεγάλο ταξίδι, στην Νότια Αμερική, τελείωσε, πότε ξεκινά το επόμενο;
–Αλ+Στ – Δεν τελείωσε. Το ταξίδι είναι “ο γύρος του κόσμου με βέσπα” κι αφού ακόμη δε γυρίσαμε όλο τον κόσμο, δεν ταιριάζει η λέξη “τέλος”. Η βέσπα μας άλλωστε, βρίσκεται σε καλά χέρια στο Σάο Πάολο και μας περιμένει να συνεχίσουμε. Ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε στον δρόμο το συντομότερο δυνατό. Το βασικό πλάνο είναι να πάμε ως τη Βραζιλία, να πάρουμε το βεσπάκι κι από εκεί να συνεχίσουμε προς τα βόρεια. Κεντρική Αμερική και Η.Π.Α ως την Αλάσκα. Μετά βλέπουμε…

– Θέλετε να μου περάσετε τα ταξίδια που κάνατε στη Νότια Αμερική σε αριθμούς;
Αλ+Στ – Στη Νότια Αμερική ταξιδέψαμε για 1 χρόνο. Απ’ το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής κινηθήκαμε προς τα βόρεια, στην Παραγουάη, μετά ανεβήκαμε στις Άνδεις και περάσαμε στη Βολιβία και το Περού. Στη συνέχεια, μπήκαμε στη Χιλή και κατευθυνθήκαμε προς τα νότια ως την Παταγονία και τη Γη του Πυρός. Ολοκληρώσαμε τον κύκλο φτάνοντας ξανά στο Μπουένος Άιρες και “πεταχτήκαμε” να αφήσουμε τη βέσπα ως το Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. Στη Νότια Αμερική κάναμε 30.000 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά σ’ αυτό το ταξίδι (Αφρική & Ν. Αμερική έχουμε διανύσει 60.000 χλμ σε 2,5 χρόνια).
– Υπήρξαν φορές που είπατε πως θα εγκαταλείπατε το εγχείρημα;
–Αλ+Στ – Πλάκα κάνεις; Ούτε μία!

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X