Fragilemag

Ζαν-Λουί Τρεντινιάν: Ηθοποιός, ρεαλιστής και φιλοσοφημένος γόης

Ζαν-Λουί Τρεντινιάν: Ηθοποιός, ρεαλιστής και φιλοσοφημένος γόης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Έπασχε από καρκίνο και έπρεπε να υπομείνει τη δημόσια επιστροφή του τραγουδιστή της ροκ, Μπερτράν Καντά (πρώην μέλος του συγκροτήματος Noir Desir), ο οποίος σκότωσε την κόρη του.

Ο  Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1930. Έκανε για πρώτη φορά διεθνή πρωτοσέλιδα όταν η Μπριζίτ Μπαρντό άφησε τον σύζυγό της, Ροζέ Βαντίμ, για αυτόν στο σετ της ταινίας “And God Created Woman” (σ.σ. Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα”) το 1956, μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Βαντίμ.

Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα»

Ως παιδί, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης του το 1944 από τους Ναζί, υποχρεώθηκε να περπατήσει στον δρόμο δίπλα στη μητέρα του, της οποίας είχαν ξυρίσει το κεφάλι “γιατί κοιμήθηκε με Γερμανούς”, σε μια δημόσια διαπόμπευση. Πικρή ειρωνεία, αργότερα την ίδια μέρα ο πατέρας του, ένας μαχητής της Αντίστασης, επέστρεψε στο σπίτι θριαμβευτικά με τον αμερικανικό στρατό.

Ως νεαρός στρατιώτης, ο Τρεντινιάν στάλθηκε να πολεμήσει στην Αλγερία, καθώς η πρώην γαλλική αποικία μαχόταν για ανεξαρτησία. Τον αηδίασε η «βίαιη υποκρισία» του πολέμου. «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νέοι που στάλθηκαν να πολεμήσουν εκεί, εξακολουθούν να μην μπορούν να μιλήσουν γι ‘αυτό», είπε…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X