Καιρός

Με καλό καιρό θα κάνει «ποδαρικό» το 2022 – Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Με καλό καιρό θα κάνει «ποδαρικό» το 2022 – Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει. Τέλος, θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ.

Για σήμερα Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τοπικές βροχές θα πέσουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες.Στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην πρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν στην συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νεφελώδης, ενώ κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία θα είναι βορειοδυτικοί αρχικά με την ίδια ένταση, από το μεσημέρι όμως θα ενταθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ωστόσο, αναμένεται ενίσχυσή τους από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια αγγίζοντας τα 5 με 6 μποφόρ ενώ βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 7. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες θα υπάρξουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα στην πορεία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια αρχικά θα πνέουν με ανατολική κατεύθυνση 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ. Ενίσχυσή τους αναμένεται από το βράδυ φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X