Καιρός

Σαρώνει η κακοκαιρία «Διομήδης»: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

Σαρώνει η κακοκαιρία «Διομήδης»: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κακοκαιρία Διομήδης:Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και το βράδυ της Δευτέρας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του νομού Αττικής και της πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η κακοκαιρία «Διομήδης» βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης να εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Μακεδονία.

Έως τις 19:30 τη Δευτέρα, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν στο Βατοπέδι, στη Σιμωνόπετρα, στη Νάουσα, στη Μέγιστη Λαύρα, στην Κω, στην Πιερία, στη Χίο και στη Βέροια.

Η παρακάτω δορυφορική εικόνα που δίνει το meteo αναπαριστά τις κύριες ζώνες έντονων φαινομένων όπως διαμορφώθηκαν στις 20:00 τη Δευτέρα.

Τα ισχυρά, κατά τόπους, φαινόμενα, πιθανότητα θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ των περιοχών που θα δουν έντονες βροχοπτώσεις είναι και ο νομός Αττικής, και συγκεκριμένα η πόλη της Αθήνας.

Πυκνό χιόνι την Τρίτη

Η σφοδρή κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως προέβλεψε σε ανάρτησή του στο Facebook, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τρίτη στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1000 με 1200 μέτρων, μέχρι την Τετάρτη το πρωί μπορεί να έχει πέσει χιόνι ύψους μέχρι και 40-50 εκατοστών, φαινόμενο που θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X