Διεθνή

Καμπανάκι Πούτιν για τις καταστροφές που προκαλούν τα lockdown

Καμπανάκι Πούτιν για τις καταστροφές που προκαλούν τα lockdown
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φτώχεια, η πείνα και η δυστυχία χτυπούν την πόρτα δεκάδων αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το καμπανάκι έκρουσε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος μιλώντας στην σύνοδο κορυφής των χωρών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού προειδοποίησε ότι «δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θα βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4,4%».

Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέχεια έκρουσε το καμπανάκι στις κυβερνήσεις που αλόγιστα αποφασίζουν «lockdown σαν να μην υπάρχει αύριο»

Για να τονίσει ακολούθως πως: «Ανησυχητικές τάσεις παρατηρούνται στην οικονομία και τον κοινωνικό τομέα. Εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής αναταραχής κάτω από το όριο της φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν πρέπει να λαμβάνονται μη αναγκαία μέτρα χωρίς να υπολογίζεται ο οικονομικός αντίκτυπός τους» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη συσσωρεύσει μια αξιοσημείωτη επιστημονική και κλινική εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ αναφερόμενος στα ρωσικά εμβόλια Sputnik-V και EpiVacKorona, τόνισε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως και ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X