Κοινωνία

Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιτραπεί η ατομική λατρεία στις εκκλησίες από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων. Οι πιστοί δεν θα μπορούν να έχουν ως αυτοτελή λόγο μετακίνησης τη μετάβαση σε εκκλησία, ωστόσο οι πόρτες θα είναι ανοιχτές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργία θα γίνει και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Επίσης, θα προστεθούν ακόμα δύο λειτουργίες, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα στις εκκλησίες με ανώτατο όριο τα 25 άτομα. Επίσης ως 50 άτομα θα επιτρέπεται στους μητροπολιτικούς ναούς.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Ανακοινώσεις Πέτσα
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε ανακοινώσει πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με την παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Υπόθεση Novartis: Έξι ώρες κατέθετε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X