Κοινωνία

Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα Νέα Ελληνικά εξετάστηκαν, σήμερα Πέμπτη, οι μαθητές των ημερήσιων επαγγελματικών λυκείων και στην Ελληνική Γλώσσα οι υποψήφιοι των εσπερινών σχολείων, στην πρεμιέρα τους για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

  • Σε ένα κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα κλήθηκαν να εξεταστούν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων.
Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.
  • Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari.

Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου.

  • Την Παρασκευή 8 Ιουνίου κάνουν πρεμιέρα οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μία ημέρα νωρίτερα, αύριο δηλαδή, 7 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Δείτε ακόμη:

Πανελλαδικές 2018: Αυτές τις σχολές επιλέγουν οι υποψήφιοι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X