Κοινωνία

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές φωτιές στη χώρα – Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές φωτιές στη χώρα – Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των φωτιών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι 56 οι ανοιχτές φωτιές στη χώρα.

Οι σημαντικότερες φωτιές αυτή την ώρα εντοπίζονται στην Αττική, την Εύβοια, την ανατολική Μάνη, τη Φθιώτιδα, την Ηλεία, επεσήμανε.

Η εικόνα στην Αττική

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα όσα έλαβαν χώρα χθες στην Αττική, όταν η φωτιά πέρασε από την Εθνική και συνέχισε την καταστροφική της πορεία.

Υπάρχουν ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, συμπλήρωσε, και επεσήμανε πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών.

Το 112 έχει στείλει από χθες συνολικά 13 μηνύματα για εκκενώσεις και οδηγίες προστασίας στους πολίτες. Στην επιχείρηση, συμπλήρωσε, συμμετέχουν 350 πυροσβέστες.

Όσον αφορά στους ανέμους, τις επόμενες ώρες θα πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως και 6 μποφόρ και από δυτικές διευθύνσεις.

Η φωτιά, είπε ακόμη, πως έχει περάσει προς τη λίμνη Μαραθώνα και γίνεται «τιτάνια προσπάθεια για να ανακοπεί».

Σε εξέλιξη το μεγάλο μέτωπο στην Εύβοια

Σε εξέλιξη, παράλληλα, είναι το «μεγάλο μέτωπο στην Εύβοια» και ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Ήδη, όπως ενημέρωσε, το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200 επιχειρεί στο Μαντούδι.

Η φωτιά έχει πάρει «επικίνδυνες διαστάσεις σε διάφορες κατευθύνσεις» και στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί έως και 6 μποφόρ, είπε ο υφυπουργός.

Στόχος, πλέον, είναι να αποκοπεί η πορεία του μετώπου προς τα νότια.

Νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως στην Αρχαία Ολυμπία είχαμε σήμερα ένα νέο μέτωπο και επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν εκκενωθεί 32 οικισμοί.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη διακοπή της ηλεκτοδότησης σε περιοχές του λεκανοπεδίου, σημειώνοντας πως είναι επιβεβλημένο για να διατηρηθεί το ισοζύγιο παραγωγής και ζήτησης.

Γίνεται τεράστια προσπάθεια για να μην έχουμε εκτεταμένη βλάβη στον σταθμό στο Κρυονέρι.

Καταλήγοντας είπε πως η «προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές πυρκαγιές» και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X