Θέμα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Τα εναέρια μέσα άργησαν τρεις ώρες

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Τα εναέρια μέσα άργησαν τρεις ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά από τρεις ώρες πέταξαν τα εναέρια μέσα πάνω από τον Κουβαρά, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά μήκους τουλάχιστον πέντε χιλιομέτρων, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

«Δεν έχουμε εναέρια μέσα. Έχουμε κάνει δραματική έκκληση, δεν έχουμε δει κανένα εναέριο μέσο. Ελάχιστες πτήσεις και ρίψεις έχουν γίνει» κατήγγειλε μέσα από το πεδίο των πύρινων εστιών ο δήμαρχος.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λούκας, προειδοποιεί πως τα εναέρια μέσα πρέπει να φτάσουν στην περιοχή άμεσα και πριν σκοτεινιάσει «να την πιάσουν τη φωτιά τώρα πριν επεκταθεί προς Κερατέα».

«Και τώρα που μιλάμε θέλουμε εναέρια μέσα. Χωρίς εναέρια μέσα θα καούμε ολοσχερώς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάς για να περιγράψει πως «το παλέψαμε με τα επίγεια μέσα».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξηγεί, στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά εργοστάσια με χημικά. Σε περίπτωση που η φωτιά προσεγγίσει τα εργοστάσια αυτά, θα δημιουργηθούν τεράστιες και επικίνδυνες εκρήξεις.

«Αν δεν σβήσει το βράδυ, θα έχουμε άσχημη εξέλιξη» ήταν τα απελπισμένα λόγια του δημάρχου.

Λόγος έγινε και για τις συστάδες από κολώνες ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ που κείτονται διάσπαρτες στα φλεγόμενα μέρη, με τον δήμαρχο να σχολιάζει πως αυτό «είναι απαράδεκτο». «Εδώ προφανώς είναι η η ίδια η ΔΕΗ, το οικόπεδό της, ή είναι εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ που έχει αφήσει εδώ αυτό το στοκ. Αυτό είναι ό, τι πιο επικίνδυνο υλικό γιατί είναι ποτισμένες με πίσσα και δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά» ανέφερε.

Παράλληλα, μια κατάσταση χάους περιέγραψε πολίτης σχετικά με τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Όπως είπε, χρειάστηκε ο ίδιος με το αυτοκίνητό του να οδηγήσει τους πυροσβέστες και τα οχήματα στα σημεία που υπήρχε ανάγκη για πιο άμεση επέμβαση.

«Άμεσα ήρθαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις όχι μόνο της περιοχής. Της περιοχής ξέρουν πού να πάνε. Ήρθαν για βοήθεια άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις και δεν ξέρανε οι άνθρωποι πού να πάνε να βοηθήσουν», εξήγησε συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα, ο άνδρας παρατηρεί πως «χρειάζεται συντονισμός. Αν δεν υπάρξει συντονισμός, πηγαίνουν όπου να ναι».

Ο ίδιος προχώρησε και σε μια τραγική διαπίστωση δεδομένων των στοιχείων, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε με βεβαιότητα, «αν δεν πάει στην θάλασσα, δεν θα σβήσει αυτή η φωτιά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X