Κοινωνία

Εγκλημα στα Τέμπη: Μηχανοδηγός εκθέτει τον Καραμανλή – «Είναι το πιο χυδαίο ψέμα που έχουμε ακούσει» (βίντεο)

Εγκλημα στα Τέμπη: Μηχανοδηγός εκθέτει τον Καραμανλή – «Είναι το πιο χυδαίο ψέμα που έχουμε ακούσει» (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ωστόσο, οι απαντήσεις δεν έχουν ακόμη δοθεί και οι συγγενείς των θυμάτων ψάχνουν για δικαίωση.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής δέχεται πυρά τόσο από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και από τους εργαζομένους του σιδηροδρόμου, για τις ευθύνες που είχε ως τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και για τα όσα υποστήριξε στην Εξεταστική.

«Και να υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα, γιατί αυτά χρειάζονται ανθρώπους για να τα χειρίζονται», είχε υποστηρίξει ενώπιον της Εξεταστικής ο Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (1/3) στο MEGA, ο μηχανοδηγός Γιώργος Μανώλης αποκάλυψε ότι στις 26 Μαρτίου 2021 είχε αποσταλεί έγγραφο σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας και επικοινωνίας στον σιδηρόδρομο, όπου γίνεται λόγος για ζητήματα που είχαν προκύψει στην καθημερινή κυκλοφορία και αφορούσαν ασαφείς εντολές προς τους μηχανοδηγούς από τον διαχειριστή της δομής.



«Υπήρχε ασάφεια στις εντολές εκείνο το βράδυ. Οι μηχανοδηγοί ρώτησαν για δεύτερη φορά και μετά έγινε ότι έγινε», είπε.

«Ο κος Γενηδούνιας, ο τότε πρόεδρος του σωματείου μας, είχε ότι πει ότι αρκούσαν απλώς τα φωτοσήματα για να αποτραπεί το δυστύχημα», πρόσθεσε και στη συνέχεια χαρακτήρισε ως το «πιο χυδαίο ψέμα» την παραπάνω φράση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

«Ακούσαμε δυστυχώς ανθρώπους στην Εξεταστική Επιτροπή να λένε ότι κανένα σύστημα ασφάλειας δεν εγγυούταν ότι δεν θα συνέβαινε αυτό. Είναι το πιο χυδαίο ψέμα που έχουμε ακούσει αυτό το διάστημα», τόνισε ο Γιώργος Μανώλης.



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X