Κοινωνία

Εισαγγελέας καλεί Μένιο Φουρθιώτη για το συμβόλαιο θανάτου κατά Βαξεβάνη

Εξελίξεις στην υπόθεση με το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Καλείται ως ύποπτος ο Μένιος Φουρθιώτης.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση ενός «μάρτυρα – κλειδί», σύμφωνα με τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης έψαχνε άτομο για συμβόλαιο εκτέλεσης του Κώστα Βαξεβάνη κι ενός άλλου δημοσιογράφου, ο γνωστός παρουσιαστής καλείται από τον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το Documento, έχει ήδη δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γεώργιο Νούλη να κληθεί ο παρουσιαστής σε ανωμοτί κατάθεση –ως ύποπτος τέλεσης αδικήματος δηλαδή– προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, ο Κώστας Βαξεβάνης είχε καταγγείλει δημόσια ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έψαχνε άτομο για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του.

Τότε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των όσων κατήγγειλε ο Βαξεβάνης και ειδικότερα για τη διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης – προσφοράς προς τέλεση εγκλήματος. Η προκαταρκτική ολοκληρώθηκε και απεστάλη στην εισαγγελία, με τον εισαγγελέα Γ. Νούλη να παραγγέλλει στο τμήμα Εκβιαστών της ΕΛΑΣ να κλητεύσει τον Μένιο Φουρθιώτη για να εξεταστεί ανωμοτί – ως ύποπτος δηλαδή. Σύμφωνα μάλιστα με νομικές πηγές, η κλήση προς ανωμοτί κατάθεση σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη βρίσκεται ένα στάδιο προτού ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος του παρουσιαστή.

Ολες οι Ειδήσεις