Fragilemag

Ertflix – 3 ταινίες που πρέπει να δεις (πριν κατέβουν)

Ertflix – 3 ταινίες που πρέπει να δεις (πριν κατέβουν)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ertflix – Όταν οι περισσότεροι αγωνιούν μπας και τα τελευταίας σοδειάς blockbusters δικαιώσουν τη φήμη που προηγείται της προβολής τους, εμείς χαλαρώνουμε παρακολουθώντας “ελεύθερο” σινεμά μέσα από την πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Πρόταση 1η: Η καταπληκτική αντιπολεμική, αντιφασιστική ταινία “Μη χαμηλώνεις το βλέμμα” (2018) με έναν εκπληκτικό Σεμπάστιαν Κοχ που ερμηνεύει έναν τελειωμένο νάρκισσο Ναζί γιατρό. Βλέποντάς τον θέλεις να βουτήξεις στην οθόνη και να τον πλακώσεις στα χαστούκια. Πρόταση 2η: “Μοναδικοί” (2019). Και μας αρέσει που αστέρια κατηγορίας Βενσάν Κασέλ, Ρεντά Κατέμπ πρωταγωνιστούν σε μια βαθιά ανθρώπινη ταινία που εστιάζει στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Πρόταση 3η (την έχουμε ξανακάνει): το “Digger” (2020)- πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης και Αργύρης Πανταζάρας – είναι μια από τις καλύτερες καλύτερες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές της τελευταίας πενταετίας

Μη χαμηλώνεις το βλέμμα (2018)

Η υποκρισία και ο μικρός ή μεγάλος φασισμός που κρύβουμε μέσα μας είναι θέμα που πάντα θα είναι επίκαιρο όσο υπάρχουν … άνθρωποι. Σήμερα δε που η Ευρώπη του Βορρά κυριαρχεί -και πάλι- σε ολόκληρη τη γηραιά Ήπειρο, το θέμα γίνεται ακόμα πιο καυτό!

Στο Μη χαμηλώνεις το βλέμμα, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ (Οι ζωές των άλλων, O Τουρίστας) σκηνοθετεί και πάλι τον Σεμπάστιαν Κοχ σε μια ιστορία που έχει ως αφετηρία τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αφηγηθεί γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Γκέρχαρντ Ρίχτερ.

•Το φιλμ είχε φτάσει μέχρι την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Δείτε την ταινία ΕΔΩ

Το στόρι περιγράφει τη ζωή ενός νεαρού φοιτητή της σχολής καλών τεχνών, του Kurt (Tομ Σίλινγκ), που ερωτεύεται την Ellie (Πόλα Μπερ), μια συμφοιτήτριά του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής (Σεμπάστιαν Κοχ), ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

O Σεμπάστιαν Κοχ υποδύεται έναν ναζί γιατρό που βάζει στόχο να καταστρέψει τη σχέση της κόρης του με έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος έχει πει για τον ρόλο του: «Ο χαρακτήρας μου είναι ένας ναζί που ήταν μάρτυρας της κατάρρευσης της ιδεολογίας αυτής. Μετά βρήκε λιμάνι στα επόμενα συστήματα και χάρη στην πειθαρχία, την εξυπνάδα και την κατάρτισή του έγινε σημαντικός. Αυτές οι αρετές τον βοήθησαν να κρύψει την ενοχή του και να σώσει το τομάρι του».

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ
Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπερ, Σάσκια Ρόζενταλ, Όλιβερ Μασούτσι

Digger (2020)

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι και μια ένδειξη πως ο ελληνικός κινηματογράφος που ξέρει τι θέλει να πει, μπορεί να προβάλλει καλλιτεχνικό αίτημα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης και Αργύρης Πανταζάρας…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X