Κοινωνία

Επίταξη γιατρών: Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις

Επίταξη γιατρών: Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα να στηρίξουν το ΕΣΥ δεν είναι μεγάλη, καθώς μόλις 46 έχουν προσφερθεί.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις για επίταξη των ιδιωτών γιατρών καθώς η ανταπόκριση μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Open, μέχρι στιγμή στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχουν ανταποκριθεί μόλις 46 ιδιώτες γιατροί.

Σημειώνεται ότι, την Τετάρτη ο κ. Κικίλιας είχε δώσει προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρους να κάνουν γνωστή τη συνδρομή τους στο ΕΣΥ, απευθυνόμενος σε πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, ζητώντας τη συμμετοχή τουλάχιστον 200.

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης» είχε αναφέρει προσθέτοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών».

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Αττική, όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία υγειονομική περιφέρεια, στην οποία περιλαμβάνονται δημόσιες, ιδιωτικές κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Συνολικά, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, 450 απλές και 100 COVID, όπως είπε, εξηγώντας αναλυτικά τα νοσοκομεία που τις παραχωρούν.

Ακόμη, παραχωρούνται άλλες 10 ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός γίνεται αποκλειστικά για COVID ασθενείς και το 251 ΓΝΑ της Στρατιωτικής Αεροπορίας μπαίνει στη μάχη με το ΕΣΥ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X