Θέμα

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: «Θα σας σκοτώσουμε» φώναζαν οι αντιεξουσιαστές! «Πετούσαν μολότοφ για 4 λεπτά»

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: «Θα σας σκοτώσουμε» φώναζαν οι αντιεξουσιαστές! «Πετούσαν μολότοφ για 4 λεπτά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, το βράδυ της Δευτέρας, 15.10.2018, με πέτρες, ξύλα και… αμέτρητες βόμβες μολότοφ έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις.

Οι αντιεξουσιαστές φώναζαν σύμφωνα με πληροφορίες “θα σας σκοτώσουμε! Σήμερα θα πεθάνετε” ενώ αυτόπτης μάρτυρας είπε το πρωί της Τρίτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι νεαροί και η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας διήρκησε 3 με 4 λεπτά!

«Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το Α.Τ. Ομονοίας, είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ’ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα σε αυτοκίνητα έξω από το Τμήμα», περιέγραψε ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας.

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας – Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας σημειώθηκε στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας, 15.10.2018, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στην οδό Βερανζέρου με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς.

Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ., πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με τη Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

ΕΑΥΑ: Η ανακοίνωση και οι φωτογραφίες των τραυματισμένων αστυνομικών από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα στην Ομόνοια

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Όλα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ώρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X