Κοινωνία

Επτά συλλήψεις στη συγκέντρωση υπέρ Κουφοντίνα – Ελεύθερος με πρόστιμο ο γιος του, Έκτορας

Επτά συλλήψεις στη συγκέντρωση υπέρ Κουφοντίνα – Ελεύθερος με πρόστιμο ο γιος του, Έκτορας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του από την ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, στο γιο του «Λουκά» της 17Ν επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων της COVID-19, ενώ προσήχθη κατά τη διάρκεια της έντασης στη συγκέντρωση υπέρ του πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές, οι επτά εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι υπόλοιποι 22 εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε επίσης το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Στους επτά συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και για αντίσταση κατά της αρχής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, αναφερόμενος στην προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: «Την ώρα που ένας άνθρωπος είναι στην 58η ημέρα απεργία πείνας και οι ώρες είναι κρίσιμες η κυβέρνηση του κ. Χρυσοχοίδη παραβιάζοντας ακόμα και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις μας απαγορεύει τη συνάθροιση και τώρα απειλεί ότι θα προσαγάγει και εμάς. Δεν τους φοβόμαστε. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης θα αναδειχθεί και με αυτό το σχέδιο των προσαγωγών, που μας απειλούν. Η αστυνομία δεν σέβεται ούτε τον γιό του απεργού πείνας που διαδηλώνει για τη ζωή του πατέρα του».

Η κατάσταση υγείας του 62χρονου ηγετικού στελέχους της 17 Νοέμβρης έχει επιδεινωθεί καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα οι γιατροί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης.

Στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, επί της προσφυγής του κατά της μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού..

Ο Δημήτης Κουφοντίνας, αξίζει να σημειωθεί, συνεχίζει την απεργία πείνας για 58η ημέρα και απεργία δίψας για 12η ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X