Κοινωνία

Έβρος: Ποιος είναι ο άνδρας που έκανε το πογκρόμ προσφύγων – Γνωστός στην κοινωνία (vid)

Έβρος: Ποιος είναι ο άνδρας που έκανε το πογκρόμ προσφύγων – Γνωστός στην κοινωνία (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έβρος: Συνελήφθη ο άνδρας του βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει ομάδα παράνομων μεταναστών να βρίσκεται σε περίκλειστη καρότσα οχήματος στον Έβρο.

Ο άντρας που τραβάει το βίντεο περηφανεύεται γιατί κατάφερε να “συλλάβει” τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους κατηγορεί για εμπρησμό. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο ο οποίος είναι γνωστός στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.
Αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον κρατούν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται ότι στο τρέιλερ που έλκυε με το όχημά του κρατούνταν παράνομα 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα χθες το απόγευμα κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δυο Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να συνέδραμαν τον Αλβανό στη δράση του. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά, στο ρατσιστικό του παραλήρημα αναφέρει «Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Άνοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Άνοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε…, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει. Αυτοί είναι ορκισμένοι, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο».

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλούν μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο, τα οποία βρίθουν ρατσισμού και μίσους. Ενδεικτικά, κάποιοι χρήστες του έγραφαν «Κλείσε την κάμερα και δώσε πόνο», «Καψτουςς», «Στην θάλασσα μαζί με το τρέιλερ», καθάρισμα Αποστόλη κτλ.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται το έργο των Αρχών για την φύλαξη των συνόρων και γίνεται σαφές ότι η αυτοδικία δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της” τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X