Κοινωνία

Γώγος: Κανονικά χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να ψωνίσουν οι ανεμβολίαστοι

Γώγος: Κανονικά χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να ψωνίσουν οι ανεμβολίαστοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικός ήταν ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ για να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά» σημείωσε στον ΣΚΑΪ και επεσήμανε πως «πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας».

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει. Γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους» επεσήμανε επί του ιδίου θέματος.

Αναφορικά με το τι θα ισχύσει από το φθινόπωρο όσον αφορά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, είπε πως θα ήταν ιδανικό να γίνει όταν το ποσοστό εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

Αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να μπαίνουν συνεχώς οι πολίτες σε διαδικασία να κάνουν τεστ ώστε να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους και επέμεινε πως «είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X