Κοινωνία

Καμπανάκι Σαρηγιάννη: 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο 

Καμπανάκι Σαρηγιάννη: 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει η πανδημία του κορονοϊού το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για έως και 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης σχολιάζοντας τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, σημείωσε ότι η κατάσταση φαίνεται σταθεροποιημένη την τελευταία περίοδο, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να είναι «λίγο καλύτερη».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιος, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω από τα επίπεδα των 2.000, τάση που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, όπως είπε, αναμένεται αναστροφή, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μία ήπια αρχικά αυξητική πορεία, η οποία όπως προειδοποίησε, θα μπορούσε «να εξελιχθεί άσχημα».

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, τα μοντέλα, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προβλέπουν 3.000 – 4.000 κρούσματα μέχρι μέσα και τα τέλη του Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη της πανδημίας, όπως είπε, εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών στο προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, όπως σημείωσε ο ίδιος, αυτό που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ότι 3 στα 10 κρούσματα είναι παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό 30% που καταγράφεται σήμερα, θα μπορούσε να γίνει 40%, κάτι που εξαρτάται από το «πώς θα πάει το άνοιγμα των πανεπιστημίων», όπως τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν να νοσήσουν από 50.000 έως 70.000 παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας προσφάτως στο Sputnik, μίλησε και για το τέλος της πανδημίας, σημειώνοντας: «Η πανδημία μπορεί να τελειώσει το φθινόπωρο του 2022.

Κι αυτό γιατί μπορεί να τελειώσει το στέλεχος Δέλτα το 2022. Εκεί μπορεί ο ιός να γίνει ενδημικός. Υπάρχουν τα εμβόλια, θα υπάρχει ανοσία, θα μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και μπορεί να μετασχηματιστεί (σ.σ. ο κορονοϊός) σε ιό της γρίπης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X