Κοινωνία

«Κόκκινος» συναγερμός με 6.808 κρούσματα – Ασφυξία στο ΕΣΥ!

«Κόκκινος» συναγερμός με 6.808 κρούσματα – Ασφυξία στο ΕΣΥ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα βρίσκεται πια σε κρίσιμη κατάσταση, με τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να αυξάνουν καθημερινά. Η αγωνία και η ανησυχία για τον χειμώνα κορυφώνονται.

Στα ύψη είναι και σήμερα τα κρούσματα, με την κατάσταση στη χώρα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 6.808 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 767.376 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 50,8% άνδρες, ενώ με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.589 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59,9% άνδρες).

Χαρακτηριστικό της κατάστασης πλέον είναι το γεγονός πως τα τελευταία δύο 24ωρα τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι σταθερά πάνω από τις 6.000. Ειδικότερα, στις 2 Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί 6.700 νέα κρούσματα και στις 3 Νοεμβρίου 6.150.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους ανεμβολίαστους, «δείχνουν» έναν αρκετά δύσκολο και ίσως «μαύρο» Νοέμβρη.

Όπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, ο Νοέμβριος θα είναι πολύ άσχημος και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X